IZBOLA JE 30 PUTA, PA PODMETNULA POŽAR Zaječarka osuđena na 15 godina ROBIJE zbog svirepog ubistva komšinice

foto: blic.rs
Reklame

Marina Savić (35), iz Zaječara, prvostepenom presudom Višeg suda u tom gradu, narednih 15 godina provešće u zatvoru jer je aprila 2017. sa više od 30 udaraca kuhinjskim nožem ubila svoju blisku prijateljicu i komšinicu Mirjanu Kostić (49).

Posle zločina, u stanu je izbio požar, a da je u pitanju ubistvo utvrđeno je tek nakon obdukcije. Odmah nakon tog saznanja policija je obišla prijatelje, poznanike i komšije nesrećne žene. Tada su videli i da komšija, koji živi stan preko puta Mirjane, ispred vrata ima instalirane kamere za video nadzor.

On im je odmah dao snimke sa kamera i na njima se videlo jasno kako Marina Savić neposredno pre požara izlazi iz stana stradale žene. Kada je policija otišla na Marinina vrata, ona je negirala da ima ikakve veze sa požarom. Policajci su joj tada rekli da su na telu njene prijateljice pronašli 30 uboda nožem i Mirjana je tada priznala zločin.

Mirjana prodala garsonjeru koju je imala u Zaječaru, a Marina, koja inače ima privatnu firmu koja posluje sa gubitkom, joj je tražila novac na zajam. Međutim, Mirjana je odbila da joj ponudi novac od prodaje garsonjere zbog čega su se posvađale, a ubzo zatim usledilo je i koškanje.

Nakon što su komšije primetile dim i pozvale vatrogasce i policiju, Mirjana je još bila živa. Ona je kolima Hitne pomoći prevezena u Urgentni centar na Intenzivnu negu. Lekari su se za njen život borili 30 minuta, nakon čega je nesrećna žena preminula jer je 80 odsto njenog tela bilo prekriveno opekotinama.

Izvor: blic.rs

Reklame