Održano je veliko finale šeste sezone karavana „Izađi mi na teglu“. Najbolji ajvar prema oceni žirija pripremila je porodica Kostić iz Kuršumlije, drugo mesto zauzele su Aktiv žena Baljevac, dok su treće mesto zauzeli „E sad opušteno“ iz Niša. U velikom finalu učestvovala je i ekipa grada Zaječara.

U subotu12. oktobra održano je veliko finale šeste sezone karavana „Izađi mi na teglu“. Najbolji recept za ajvar ima porodica Kostić iz Kuršumlije, koja je pobednik ovogodišnje manifestacije.

Drugo mesto pripalo je ekupi Aktiv žena Baljevac, dok su treće mesto zauzeli „E sad opušteno“ iz Niša.

Ekipa grada Zaječara pod nazivom “Veni – vidi – ajvar timočki” koju su činili gradski većnici grada Zaječara učestvovala je na jučerašnjom takmičenju.

„Manifestacija „Izađi mi na teglu“ je izrasla u pravi pokret ljudi koji neguju tradiciju i na taj način nas vraćaju pravim vrednostima. Veliki broj učesnika prošao je kroz mnogo gradova i opština. Svi oni imaju priliku da pokažu svoje sposobnosti i dočaraju nam deo ambijenta u kojem žive“ – istakao je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, koji je otvorio veliko finale.

Finale šeste sezone gastronomskog karavana „Izađi mi na teglu“, koji je u proteklih šest godina obišao 160 gradova, imao 3.000 takmičarskih ekipa i 18.000 učesnika, održano je u subotu.

Svoje umeće pokazali su majstori kuhinje i spremanja zimnice iz 30 gradova u Srbiji, koliko ih je događaj „Izađi mi na teglu“ obišao od 19. avgusta, kada je počelo ovogodišnje takmičenje.

Šporet Smederevac pobednicima daruje MBS-Milan Blagojevic Smederevo , Bakina Tajna prvoplasiranoj ekipi obezbeđuje džemove i ajvare u ukupnoj težini od 50kg, a tu su još i Coca-Cola HBC i Zaječarsko pivo!