Svakodnevni radovi na više lokacija u gradu na Timoku, dovele su do toga da nam ulice izgledaju šareno sa više nijansi sive boje. Iako su neke ulice stare samo godinu ili dve dana, učestali kvarovi na podzemnim instalacijama zahtevaju kopanje tih ulica, a nakon toga prvobitni sjaj ulica počinje nakon kraćeg vremena, usled atmosferskih uticaja, da bude u katastrofalnom stanju.

Nakon zime dolazi do otvaranja udarnih rupa, pa vožnja automobilom kroz ulice Zaječara, predstavlja neku vrstu avanture.

U potrazi za odgovorom, da građane upoznamo zbog čega dolazi do skoro svakodnevnoh kvarova na vodovodnoj instalaciji, pitali smo direktora JKP „Vodovod“ Marka Paunovića, koliko je intervencija bilo od početka ove godine, i koji je glavni razlog čestih kvarova.

„U periodu od 01.01.2019 do 06.03.2019 bilo je 113 intervencija na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži“, – istakao je Paunović i dodao:

„Većina kvarova je posledica starosti mreže, vremenskih uslova (niske temperature, padavine, sleganje zemljišta), neadekvatno izolovanih vodomernih sahtova, bacanje kabastog otpada u kanalizaciju i drugo“.

JKP „Vodovod“ kao i u prošloj godini, i ove planira sredjivanje podzemnih instalacija u pojedinim ulicama grada na Timoku.