Reklame

Mašinski projekat škole „Hajduk Veljko“ u Zaječaru nalazi se u Istorijskom arhivu, dok ostale dokumentacije nema. Iz ove institucije kažu da sve što je kod njih predato, ništa nije sklonjeno i sve se nalazi u arhivi.

Tragom informacije da se projekat izgradnje škole „Hajduk Veljko“ nekadašnje „Dobrivoje Radosavljević – Bobi“ nalazi u Istorijskom arhivu, posetili smo ovu instituciju, ali osim mašinskog projekta ostale dokumentacije nema.

Iz Istorijskog arhiva su nam kazali da sve ono što je predato njima, nalazi se i sada tu.

Zoran Jović arhivski pomoćnik zadužen za izdavanje i primanje projekata od gradske uprave kaze da se kod njih nalazi građevinska dozvola.

Foto: Glas Zaječara Zoran Jović

„Evo kod nas se nalazi građevinska dozvola. Tu je dozvola i upisnici. Tu su kopije upisnika od tadašnje Skupštine opštine Zaječar, gde se vidi u odeljku 6/10, od 1983. godine SIZ je izdao dozvolu za pripremne radove za izgradnju osnovne škole u Kotlujevcu“.- kazao je Jović.

Jović kaže da se iz papirologije vidi da je 1984. godine SIZ izdao dozvolu za školu u Kotlujevcu i da nema potpune dokumentacije.

„Tu se vidi da je 1984. godine izdata dozvola od strane investitora, a to je bio SIZ, za izgradnju škole u Kotlujevcu, ali se tu nalazi samo mašinski projekat. Ostala tehnička dokumentacija nije kod nas. Najverovatnije je ostala dokumentacija u ostala u Timogradnji“. zaključio je Jović.

Podsećamo, radnici koji rade na rekonstrukciji škole „Hajduk Veljko“, prilikom radova uočili su i zatim utvrdili da je prilikom izgradnje škole još davnih osamdesetih godina došlo do propusta, pa je betonska ploča na gornjem spratu popustila i došlo je do ulegnuća između 6 i 12 centimetara. Ovi dodatni radovi produžiće rekonstrukciju ove škole za najmanje dva meseca, a i vrednost investicije biće uvećana.

Jovan Stojčić diplomirani inž. konstruktivnog smera kazao je da se projekat radi u pet primeraka i daje se na potpis investitoru. Jedan primerak dobije Timogradnja, drugi opština, tri ostaju kod investitora što znači da je direktor škole dobio pet primerka na potpis.Tu leži problem jer direktor škole ne zna gde su primerci.

Zbog nastale situacije u školi „Hajduk Veljko“, radovi će biti produženi najmanje za dva meseca, tako da će škola biti završena do kraja školske godine.