foto:muzejknjaževac

Desk Kreativna Evropa Srbija u saradnji sa Zavičajnim muzejom Knjaževac organizuje info dan o programu Kreativna Evropa i aktuelnom konkursu “Jačanje kulturne saradnje i konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija Zapadnog Balkana”.

U cilju adekvatnog informisanja kulturne javnosti o programu i konkursnoj proceduri, odnosno kako na najlakši način obezbediti finansijsku podršku kroz  u okviru programa, govoriće Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija.

Prezentacija  je  namenjena  predstavnicima  ustanova  i  organizacija  u  kulturi  iz Knjaževca i okolnih mesta–rukovodiocima i zaposlenima u muzejima, pozorištima, bibliotekama,  arhivima,  kulturnim  centrima  i  drugim  ustanovama  kulture  i organizacijama civilnog društva.

Biće reči o prioritetima programa, uslovima za konkurisanje i specifičnim pitanjima koja se odnose na dosadašnje učešće Srbije u programu.Događaj je ujedno i prilika da se razgovara o projektnim idejama ustanova i organizacija iz Knjaževca.

Info dan biće organizovan u utorak 18. februara u 13:00 časova u galerija Zavičajnog muzeja Knjaževac u Karađorđevoj 15.