Foto: Printscreen / FB

Kvalitetan niški sastav „Igralom“ dolazi u Zaječaru u subotu 19. maja da nagovesti šta se da očekivati na ALT stejdžu festivala „OUTHIDE“ namenjenom ljubiteljima dobre svirke!

Gepostet von Outhide Festival am Dienstag, 17. April 2018

Igralom je muzička grupa iz Niša, iz Srbije, formirana od strane Mladena Marjanovića (gitara, prateći vokali), Dimitrija Simovića (vokal, bas gitara) i Marka Tomovića (bubanj i perkusije), juna 2015e godine. Zvuk i gruv grupe su od samog početka primarno usmereni ka muzici Zapadne Afrike, naime – pustinjskom bluzu iz Sahare. Prisutan je i ogroman uticaj rokenrola i alternative, pogotovu novog talasa.

Od februara 2018., grupi se priključuje novi član: Darko Urošević (ex-Goribor) za bubnjevima i perkusijama.
Nakon samo tri meseca postojanja grupe, snimljen je debi album Pogrešna poznanstva, u Vrbasu, u studiju Roberta Telčera (Veliki Prezir/Partibrejkers) pod nazivom Šamarčina. Album je izdat šestog maja 2016e, za Rock Svirke Records.
Krajem 2017., odnosno početkom 2018., Igralom je snimio drugi album u saradnji s umetnikom i producentom Krisom Ekmanom (Chris Eckman; Glitterbeat Records/The Walkabouts).
Ovaj energični trio je do sada odsvirao preko 70 nastupa, od kojih je važno napomenuti: MENT showcase festival u Ljubljani (Menza pri koritu, Metelkova); prvi (sub)African festival “AfroVision” u Sofiji, u organizaciji Alarma Punk Jazz-a, zajedno sa sjajnim autorima i izvođačima – Hugo Race & The Fatalists (AUS/ITA), King Ayisoba (GHA) i Zea (NED); Kino Šiška u Ljubljani s grupom Diciplina A Kitschme (SRB); MKC Skopje s grupom Repetitor (SRB), itd.
Početak svirke zakazan je za 21 čas, a cena ulaznice je 100 dinara.