Foto: Pixabay / Free-Photos
Reklame

Udruženje građana „ISKRICA“ (iz Zaječara) ostvarujući svoj osnovni zadatak i cilj – Unapređenje prava i položaja osoba koje su u potrebi za socijalnom (društvenom) podrškom, a u saradnji jednim brojem članova umetničkog udruženja „Mozaik“, u periodu od 26. 8. do 2.9. 2018. organizuje Likovno saborovanje u selu Leskovac, Grliško jezero.

Učesnici likovne kolonije će biti smešteni u seoskom domaćinstvu „Divlji kesten“ u Leskovcu, koje će biti domaćin i jedan od organizatora ove humanitarne kolonije.

Učesnici kolonije:
Jasmina Pajović, Zaječar
Gordana Kirin Marković, Zaječar
Radmila Petković, Bor
Slađana Đurđekanović, Bor
Rade Ristić, Knjaževac
Plamen Valčev, Sofija (Bugarska)
Velko Velkov, Kula, (Bugarska)
Novica Stanković, Bor
Dragan Tošić, Zaječar
Milan Šolc, Lenovac, Zaječar

Tokom trajanja kolonije predviđeno je intenzivno druženje likovnih umetnika sa osobama kojima je potrebna dodatna društvena podrška kao i pomoć i edukacija u oblasti slikanja i duboreza.
Bitno je napomenuti da će u pogodnom trenutku biti održana izložba i aukcija radova nastalih na koloniji, a prihod će biti uplaćen „Iskrici“ za pokrivanje troškova naredne kolonije kao i za ostvarivanje osnovnih ciljeva Udruženja.

Očekuje se i podrška MZ Leskovac održavanju ovakve manifestacije, imajući u vidu da ovakve manifestacije (pored „Cverglanijade“) pomažu oživljavanju naših sela.