Foto: Pexels
Reklame

Sve je više sugrađana koji nisu u mogućnosti da sklope kraj sa krajem, a nije mali ni broj onih koji na počinak odu praznih stomaka.

Tročlana porodica Zdravković živi u jako teškim uslovima, bez stalnog smeštaja, bez redovnih primanja, sa nešto socijalne pomoći – koju trenutno ne primaju, zbog predviđene pauze.

Ne ispunjavaju uslove da budu korisnici narodne kuhinje.

Krov nad glavnom imaju trenutno – zahvaljujući razumevanju dobrih ljudi, koji su se na njih sažalili zbog zime. Pitanje je gde će kada dođe proleće i da li će imati krov nad glavom i na dalje.

Žaklina ( majka ) obavlja fizičke poslove za nadnicu – posao ne bira, ali posla trenutno nema. Otac Dragan je hronični bolesnik, koji zbog slabog srca ne može da obavlja teže poslove. Ćerka Lidija je vozač motornih vozila, ali zbog zdravstvenih problema nije u mogućnosti da pomogne roditeljima.

Kako Žaklina kaže, najteže joj pada kada ćerki nema da da hleb, a u poslednje vreme, to se često dešava.

Ona i suprug često preskoče obrok, kako njihova kćer ne bi ostala gladna.

U saradnji sa Omladinskim centrom u Zaječaru, a uz  podršku Fondacije „Iskorak“ u Omladinskom centru u Zaječaru danas je postavljena kutija za prikupljanje novčane pomoći za porodicu Zdravković.

Zdravkovićima su najpotrebnije životne namirnice, sredstva za higijenu i lekovi.
Pozivamo sve ljude dobre volje da se prošetaju do Omladinskog centra i pomognu Zdravkovićima, a one koji su u mogućnosti da dostave namirnice i lekove, ili pomognu na neki drugi način da direktno kontaktiraju Žaklinu Zdravković putem telefona: 063 75 25 243.