Foto: Hobotnice čudesnice, Printscreen FB
Reklame

„Hobotnice čudesnice“ nisu klasične igračke za decu, već isključivo pomoćno medicinsko sredstvo namenjeno prevremeno rođenim bebama. Ugovor o upotrebi „čudesnica“ u Zaječaru potpisan još u maju mesecu. 

„Hobotnice čudesnice“ pomažu prevremeno rođenim bebama da brže napreduju i budu smirenije.

„Hobotnice“ čine da se bebe osećaju mirnije, jer ih svojim oblikom podsećaju na pupčanu vrpcu, što čini da budu mnogo smirenije.

Foto: Hobotnice čudesnice, printscreen FB

Kada se beba uhvati za krak hobotnice ima osećaj da je još uvek u maminom stomaku, i znatno ređe čupaju sonde, što medicinskom osoblju olakšava posao, a bebama omogućava brži oporavak.

Ovo pomoćno sredstvo koje se već godinama koristi svuda u svetu u našoj zemlji koristi se u Beogradu, Nišu i Novom sadu, a od maja meseca i u Zaječaru.

Zaječarski zdravstveni centar sporazum o upotrebi hobotnica potpisao je još u maju mesecu, a tada su dostavljeni i sertifikati o ispravnosti konca i silikonskog punjenja koje se koristi za izradu „hobotnica čudesnica“.

„Hobotnice čudesnice“ sada pomažu malim borcima da dobiju svoju najvažniju bitku u životu, kao i medicinskom osoblju da im pruže što kvalitetniju negu u najtežim trenucima.