„Hasanaginica“ najbolja predstava Prvog Festivala školskog teatra (FEŠTA)

Sinoć je završena FEŠTA u Zaječaru, najboljima su dodeljene nagrade, žiri je istakao da su imali veoma težak posao.

Reklame

Najbolja predstava Prvog Festivala školskog teatra (FEŠTA) je „Hasanaginica“ Srednje škole „Vuk Karadžić“ iz Ljubovije, saopšteno je sinoć na svečanoj dodeli  nagrada  trodnevnog festivala, koji je održan u Narodnom pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru.

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodeljena je Petru Vidojeviću, učeniku OŠ“Dimitrije Todorović Kaplar“ iz Knjaževca za ulogu Vetrenog u predstavi  „Bajka o vremenu“ u režiji Olivere Ranđelović,  a nagrada za najbolju žensku ulogu dodeljena je Bojani Petković  učenici  Gimnazije „Bora Stanković“ iz Bora za monodramu „Poslednja šansa“ u režiji Sandre Živković.

Kako stoji u obrazloženju žiri  u sastavu : Nataša Petrović predsednik,Miloš Đuričić član, i Gabrijel Bećarević član , birao je između pet predstava i više desetina mladih glumaca i glumica. Bilo je jako teško izdvojiti najbolje, s obzirom na to da se vidi ogroman entuzijazam, trud i rad kod svih ovogodišnjih predstava i pojedinaca, koji može da se meri sa angažovanjem profesionalnih glumaca.Ove nagrade su priznanje dobitnicima, ali i podstrek onima koji n isu dobili nagrade da se sledeće godine ponovo prijave za FEŠTU 2019.“

Na Festivalu školskog teatra dodeljena je  i nagrada za najbolji trejler za predstavu,  koja je pripala Gimnaziji „Bora Stanković“ iz Bora. Najbolji trejler odabrao je Pavle Kunovčić, montažer iz Zaječara.

U čast nagrađenih, Školska dramska družina Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović iz Zaječara izvela  je predstavu : „Oprostite, izvinite, pardon“ po tekstu i u režiji Stevana Jovanovića, Nataše Petrović i Gabrijela Bećarevića . Komad je oduševio publiku u prepunoj sali zaječarskog Pozorišta. Uspešni organizator  FEŠTE je Narodno pozorišteTimočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ a pokrovitelj je Grad Zaječar.