Foto: Pixabay

Fejsbuk profil Zaječarca V.M. bio je meta hakera koji su ga iskoristili kako bi putem njegove lične stranice nudili svoje usluge. Tipovanje „nameštene“ utakmice naplaćivali 100 evra.

Ukoliko ste ovih dana na fejsbuk profilu nekog od vaših prijatelja zatekli više nego primamljivu poruku kojom se do nebesa uzdižu usluge lica koje trguje rezultatima utakmica – gotovo je izvesno da je taj profil bio meta hakera.

Na profilu Zaječarca V.M. par dana zaredom za sada nepoznati počinioci objavljvali su tikete iz različitih kladionica insinuirajući da je zahvaljujući „savetu“ ostvaren enorman dobitak u kladionici.

Uz objave naznačen je i link lica koje navodno daje savete koji vode ostvarivanju enormnih premija u kladionicama, kroz davanje informacija o nameštenim utakmicama.

Kako bi dobili prvi informaciju „pružaocu usluga“ uplaćujete avans u iznosu od 100 evra. Za utakmicu koja prođe uplaćujete 500 evra, a na dalje svaki ostvareni dobitak delite u srazmeri 50:50.

Naznačene cifre „ponudu“ čine više nego primamljivom.

Nije poznato za sada koliko je lica prevareno na ovaj način, a Policijskoj upravi Zaječar uputili smo zvaničan zahtev za informacijama o ovoj prevari.

Ukoliko ste vi ili neko koga poznajete prevareni na ovakav način odmah se uputite u najbližu policijsku stanicu i prijavite slučaj.