Gudački električni kvartet “Dinamika music” fascinirao je večeras Zaječarce koji su ispratili njihov koncert na gradskom trgu. Virtouznim izvođenjem dela klasične muzike, ali i kompozicija iz poznatih filmova, odabranih narodnih pesama i rok kompozicija u originalnoj obradi DJ Grapelija, ostavili su publiku bez daha.

Dinamiku čine akademski muzičari školovani na Akademijama u zemlji i inostranstvu koji sjedinjuje muziku kroz vreme, od baroka do roka. Idejni tvorac i vođa kvarteta je Katarina Ranić Čavić, a članovi su Katarina Stanimirović , Milovan Jovanović i pomenuti DJ Grapeli – Bogdan Čavić.

Kako ističu, oni su prvi u Srbiji koji su počeli da izvode remiks najpoznatijih kompozicija klasične muzike s ciljem popularizacije kvalitetne muzike među mladima.

Od kada je “Dinamika music” počela sa radom 2012. godine, reakcija publike je bila fantastična jer je komunikacija neuporedivo neposrednija u odnosu na klasične gudačke kvartete. Razlog leži u neobičnoj kombinaciji 3 električne violine sa di-džejom, koja se pokazala zaista izvanrednom što je zaječarska publika prepoznala i aplauzom pozdravljala izvođenje svake kompozicije.

Organizator koncerta je Narodno pozorišteTimočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”a pokrovitelj je grad Zaječar.