Veče Starogradskih orkestara planirano za sredu 7. avgusta na platou ispred „Radul Begovog Konaka“, zabranjeno je i otkazano, napisao je organizator Branko Grujić na svom facebook profilu.

Manifestacija veče Starogradskih orkestara koja je bila planirana za sredu 7. avgusta na platou ispred Radul Begovog Konaka, zabranjena je i otkazana pošto gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i Skupština grada Zaječara nisu dozvolili da se ova manifestacija održi u organizaciji muzičara grada Zaječara i MG studia, istakao je Grujić.

Pored pomenute manifestacije otkazana je i manifestacija ZA Rok scena 2019 iz istih razloga.

Za portal Glas Zaječara prokomentarisao je novonastalu situaciju organizator Branko Grujić.

„Nemam komentara, ostao sam bez teksta. Očigledno je da kada neko nešto želi da napravi besplatno, da bi svima bilo lepo, očigledno da to nekome smeta“ dao je svoj komentar Branko Grujić.

Branko Grujić je istakao da će obrazloženje ovakve odluke dobiti sutra, pošto je od nadležnik zatražio da mu odgovore pisanim putem.

Još sredinom jula najavljene su pomenute manifestacije. Branko Grujić je tada najavio tri manifestacije.

Na pres-konferenciji novinarima se obratio i suvlasnik „MG“ studija Branko Grujić, sa kojim će Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ organizovati nekoliko muzičkih događaja tokom leta: „Veče sevdaha“ , 24. jula na Popovoj plaži, „Veče starogradskih orkestara“ 7. avgusta ispred Radul begovog konaka i „Za rok scena“ 20. avgusta na zaječarskom Trgu. Kako je rekao Grujić, na večeri sevdaha učestvovaće devetoro kvalitetnih pevača iz Timočke Krajine, ispred konaka će svirati više orkestara starogradske muzike, a na „Za rok sceni“ učestvovaće 6 bendova među kojima i „Zlatni prsti“, sa novim albumom i novim kompozicijama koje je komponovao Momčilo Moša Radenković, ali i sa starim hitovima. Grujić je najavio veliki „come back“ „Zlatnih prstiju“ sa Mošom Radenkovićem i novim članovima sastava.

Podsećamo, 24. jula „Veče sevdaha“ obeležio skandal kada je voditeljki programa Seleni Ristić Vitomirović zabranjeno da vodi program.

Branko Grujić vlasnik MG studio govorio je o razlozima i inicijativi zbog čega je želeo da organizuje manifestacije u gradu na Timoku.

Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, izdalo je 25. jula saopštenje da sumnjamo na to da je sve unapred bilo pripremljeno da bi se isfabrikovala nova afera u Gradu Zaječaru, jer se, skoro momentalno, na licu mesta stvorilo nekoliko novinara i lica koji sebe tako doživljavaju, i krenuli da preko svojih portala i društvenih mreža šire neistine kako je nekome, tobože, zabranjeno da vodi manifestaciju Veče sevdaha.