Gradski odbor Srpske napredne stranke Zaječar sa zadovoljstvom ističe da, imajući u vidu veličinu pre svega prihoda budžeta grada Zaječara, gradska vlast ima čime da se pohvali kada je u pitanju ulaganje u komunalnu infrastrukturu, konkretno u rekonstrukciju i održavanje puteva i ulica u toku ove godine, piše Magnum portal.

„Urađen je put Vratarnica – Zagrađe – Marinovac – Vrbica, putevi od Brusnika do brusničke stanice i od Brusnika do Salaša, Šljivarski put, put kroz selo Šipikovo, ulice Patrisa Lumumbe, Đure Salaja, Generala Gambete, Vojnička i Fruškogorska, uz redovno letnje održavanje ostalih puteva i ulica. Uz učešće Ministarstva saobraćaja i infrastrukture, grad Zaječar je za ove projekte izdvojio oko 170 miliona dinara sopstvenih sredstava. Uskoro nas očekuju radovi u ulicama Ivana Milutinovića, Pavla Ilića, Save Kovačevića i u drugoj fazi delovima ulica Hajduk Veljko i Izvorski put što će potpuno izmeniti izgled ovog dela grada. Posebno je važno da napomenemo i razumemo trenutak u kome je sve ovo urađeno, jer budžet grada i dalje opterećuju velike stare obaveze i još uvek je u procesu stabilizacije. Ovo onemogućava da fizički i finansijski obim ulaganja u puteve i ulice bude u meri u kojoj bismo svi želeli i zato postignute rezultate smatramo veoma dobrim, a pre svega velikim napretkom u odnosu na prethodne godine. Niko ne može da negira da je urađeno više desetina kilometara puteva i ulica na koje su građani čekali više desetina godina. Ako ovome dodamo da je završena kompletna rekonstrukcija Osnovne škole „Ljubica Radosavljević Nada“ i počela kompletna rekonstrukcija Osnovne škole „Hajduk Veljko“, uz predstojeće rekonstrukcije gotovo svih ključnih ustanova obrazovnog i zdravstvenog sistema od strane Republike i učešće lokalne samouprave, jasno je da se stvaraju uslovi za kvalitetniji život građana ovog dela Srbije, a ne samo Zaječara“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Zaječaru i dodaje:

„Gradski odbor Srpske napredne stranke Zaječar očekuje od svih predstavnika gradske vlasti iz godine u godinu bolje rezultate u ovoj oblasti, kao i da istrajno rade na tome da svi građani, bez obzira na to da li žive u gradskoj ili seoskim sredinama, u centralnom ili perifernim delovima gradskog naselja, budu zadovoljniji nego ranije, kada je rešavanje njihovih komunalnih problema u pitanju“.- stoji u saopštenju SNS-a Zaječar.