Reklame

Gradska uprava Zaječar danas je podelila školama dezinfekciona sredstva, maske i opremu koje su škole trebovale za početak školske godine. Vrednost ove opreme je preko 1.600.000 dinara. Miloš Stojadinović, predsednik Demokratske stranke je 16. septembra na konferenciji za novinare govorio o ovoj temi. Portal Glas Zaječara opet bez poziva.

Marina Milić, zamenica gradonačelnika ovom prilikom je istakla da je ovo drugi put od početka godine da GU Zaječar daje školama dezinfekciona sredstva, i da su prilikom nabavki opreme imali problem, pa se zbog toga kasnilo.

„Danas kada je gradska slava, svečano dedoljujemo dezinfekciona sredstva, maske, opremu, školama koje su trebovale od nas“istakla je Marina Milić, zamenica gradonačelnika.

Podsećamo, Miloš Stojadinović, predsednik Demokratske stranke u Zaječaru 16. septembra je na pres konferenciji kazao da je u poslednjem rebalansu Budžeta Grada Zaječara deo sredstava predviđen za škole skinut sa budžeta i da naše škole nemaju sredstava za nabavku ovih dezinfekcionih sredstava. Ta dezinfekciona srdstva su uglavnom u svim školama pri kraju ili su nestala. Direktori nekih škola roditeljima tvrde da se čeka javna nabaka.

„Meni ostaje da pitam kako se čeka javna nabavka za dezinfekciona sredstva, za maske, a ne čeka se javna nabavka za asfaltiranje ulica firme iz Donje Mutice, o kojoj ništa ne znamo šta radi prilikom asfaltiranja ulica, jer se najverovatnije to proteže kroz letnje održavanje, ali asfaltiran je bez tendera i teren u Lubnici, i teren u Zvezdanu od strane iste firme, i sve je to moglo bez tendera, ali zaštitna sredstva za našu decu, za decu Zaječara nisu obezbeđena u dovoljnoj količini“.istakao je tada Stojadinović.