foto: mondo.rs

Gradska izborna komisija grada Zaječara je na 18. sednici održanoj dana 11.04.2018. godine, utvrdila konačne rezultate izbora za članove Saveta svih mesnih zajednica na teritoriji grada Zaječara.

Komisija je na istoj sednici utvrdila i izveštaje o konačnim rezultatima izbora za članove Saveta mesnih zajednica i to: „TIMOK“, „KRALJEVICA“, „KARAĐORĐEV VENAC“, „NIKOLA PAŠIĆ“,„KOTLUJEVAC“, VELIKI IZVOR, VELIKI JASENOVAC, ŠIPIKOVO, ŠLJIVAR, LUBNICA, GAMZIGRAD i ZVEZDAN.

Ujedno napominjemo da će prethodno navedeni izveštaji o konačnim rezultatima izbora za članove Saveta mesnih zajednica na teritoriji grada Zaječara, koji su ostali neizmenjeni u odnosu na preliminarne rezultate, biti objavljeni u „Službenom listu grada Zaječara“, kao i na zvaničnoj internet prezentaciji grada Zaječara www.zajecar.info.

Ovom prilikom posebno ističemo da je tokom sprovođenja ovih izbora izjavljeno ukupno 14 prigovora, kao i 6 žalbi na prethodno doneta rešenja od strane Komisije, po kojima je odlučivao Upravni sud u Beogradu i koji je u svojim odlukama našao da su ožalbene odluke Komisije pravilne i donete u skladu sa zakonom, čime su ujedno i navedeni izbori sprovedeni u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i podzakonskim aktima.

Takođe, ističemo da su predlagači za članove Saveta mesnih zajednica na ovim izborima ostvarili sledeće rezultate:

1. „Koalicija: Naša kuća Zaječar-Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija i Pokret snaga Srbije BK-Boško Ničić“, 287 članova (77,99% od ukupnog broja izabranih članova);

2. „Koalicija: POBEDA ZA NAŠ GRAD-dr Nenad Ristović“, 38 članova (10,33% od ukupnog broja izabranih članova);

3. Grupa građana „Za naš Veliki Izvor“, 8 članova (2,17% od ukupnog broja izabranih članova);

4. Pokret Obnove Kraljevine Srbije, 3 člana (0,82% od ukupnog broja izabranih članova) i

5. Vlaška stranka MOST, 1 član (0,27% od ukupnog broja izabranih članova).

 

Reklame