Foto: Glas Zaječara

U industrijskoj zoni „Zapad“ počela je izgradnja fabrike za proizvodnju kablova. Investicija je vredna milion i po evra, a u lokalnoj samoupravi se nadaju da će uskoro u ovoj zoni svoj interes naći i druge firme. Redakcije Glasa Zaječara, Zaječar Onlajna, Timok Pressa, TINE, kao i RTV Fira, nisu dobile poziv da prisustvuju.

U Industrijskoj zoni Zaječara počela je gradnja fabrike za proizvodnju kablova koja će u početnoj proizvodnji, početkom naredne godine, zaposliti 60-ak radnika.

Vlasnik fabrike „Tel-kabl“, Dejan Janković, kaže da će se objekat prostirati na 5.000 metara kvadratnih i da su uslovi u industrijskoj zoni „Zapad“ odlični.

On je još istakao da je u firmi trenutno zaposleno 35, radnika, a da će u novom pogonu kada se izgradi biti zaposleno oko 60 radnika.

„Radimo 15 godina u Zaječaru, a do sada smo radili na zakupljenom prostoru. Bavimo se proizvodnjom energetskih i signalnih kablova. Vrednost investijcija je oko 1,5 miliona evra. Postoji i plan i za proširenje posla u budućnosti“.istakao je Janković.

Gradonačelnik Zaječar Boško Ničić kazao je da je ovo primer kao i poziv svim zainteresovanima da otvore svoje pogone u Zaječaru.

„Ovo je prvi proizvodni pogon u Industrijskoj zoni „Zapad“, koji smo prošle godine definisali detaljnim urbanističkim planom, a otvara ga čovek koji je iz Zaječara. To je dobro za grad, a dobro je i kao primer za one koji dolaze ovde“.- ističe Ničić.

Ovom prilikom Ničić je istakao da Aptiv nije odusato od izgradnje fabrike, već da su rokovi pomereni zbok pandemije korona virusom.

Interesantno je to da poziv da prisustvuju ovom događaju nisu dobile medijske kuće Glas Zaječara, Zajčar Onlajn, Timok Press, TINA kao RTV Fira. Ovakvo ponašanje predstavnika GU Zaječar saopšteno je novinarskim udruženjima, pošto se radi o diskriminaciji pojedinih medija od strane SNS-a, kao i vlasti u gradu na Timoku.