Foto: fira.rs
Reklame

Odbornici su većinom glasova odlučili da Marija Marković, diplomirani politikolog iz Zaječara, za oblast socijalne, boračke i invalidske zaštite, bude novi član Gradskog veća.

Marija Marković je rođena 1982. godine u Zaječaru, gde je završila osnovnu školu i Gimnaziju. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka i stekla zvanje diplomirani politikolog za novinarstvo i komunikologiju.

Trenutno je na master studijama na Pravnom fakultetu Univerziteta u Prištini. Završila je obuku za javno zagovaranje koju je organizovao USAID i ISC, kao i obuku za pisanje IPA projekata.

Foto: Printscreen / privatna arhiva

U periodu od aprila 2010. do novembra 2011. godine, radila je kao novinar u listu Timočka revija Zaječar. Tokom Festivala „Zoranovi dani“ 2012. godine radila je u pres centru pozorišta, a u periodu od jula 2013. do januara 2014. radila je kao arhivist u Istorijskom arhivu u Negotinu.

U Industriji hemijskih proizvoda „Eliksir“- Prahovo obavljala je dve godine poslove asistenta generalnog direktora „Eliksir“ grupe, a u periodu od decembra 2015. do septembra 2017. godine bila je vlasnica i rukovodilac Firme za inženjering i projektovanje „Dream desing“. Govori engleski jezik.

Udata je i majka dvoje dece.

Izvor: FIRA.RS