Foto: Klizanje / Fb page, screenshot

Radovi na postavljanju klizališta na platou parkinga u ulici Generala Gambete privedeni su kraju. Sutra sa radom počinje klizalište za čiji je zakup Grad Zaječar izdvojio iz budžeta „tričavih“ 2.388.000 dinara! Staro, duplo veće klizalište propalo usled nemara!

Na platou parkinga u ulici Generala Gambete u Zaječaru sutra će početi sa radom klizalište. Zaječarci i Zaječarke moći će da uživaju u zimskim čarolijama po gotovo simboličnoj ceni.

Klizalište površine 200 metara kvadratnih je zakupljeno po ceni od 2.388.000 dinara, koliko je plaćeno za tri meseca zakupa firmi „Pejkom, koja je bila jedini ponuđač u procesu javne nabavke.

Grad Zaječar je svojevremeno u svom vlasništvu imao klizalište površine 400 metara kvadratnih, koje je kupio po ceni od 65000 evra, o čemu su svojevremeno pisale i „Vranjske“.

Klizalište je Gradu Zaječaru prodala firma „AMR“ iz Paraćina, koja je u to vreme snabdela sličnim klizalištima nekoliko gradova u Srbiji.

Foto: Klizalište, FB Page, screenshot

Na nedavno održanoj konferenciji za štampu povodom početka rada javne garaže u ulici Generala Gambete novinar portala „Glas Zaječara“, Miljko Stojanović, upitao je gradonačelnika Zaječara šta se dogodilo sa prethodnim klizalištem.

U svom izlaganju Boško Ničić ukazao je na to da je klizalište koje je Grad Zaječar ranije kupio od firme „AMR“ iz Paraćina uništeno usled nemara i nedomaćinskog ponašanja, kao i da se iščekuje ishod podnetih krivičnih prijava po osnovu prouzrokovane štete.

Pored toga gradonačelnik je naglasio da je klizalište koje je iznajmljeno daleko modernije i bolje.