Foto: glassporta

Kada jedan list izlazi 7 punih godina, onda to već ima neku svoju vrednost. Još kada kažemo da je u pitanju sportski list, onda cela priča dobija na značaju, kada znamo koliko je štampanih medija ugašeno u minulom periodu.

Foto: Glassporta

Sportski savez grada Zaječara obeležio je prigodnim koktelom 7. godišnjicu od izlaska prvog broja ove jedinstvene sportske publikacije.

Predstavnici lokalne samouprave, na čelu sa pomoćnikom gradonačelnika za sport i omladinu Milanom Stankovićem, direktori osnovnih i srednjih škola, predstavnici klubova, treneri i sportski radnici, kao i brojni predstavnici medija, okupili su se u sali zaječarskog Sportskog saveza u četvrtak 5. marta.

Sportski savez je kuća zaječarskih sportista, sportskih poslenika, učenika zaječarskih osnovnih i srednjih škola, kojih je iz godine u godinu sve više u programu školskog sporta, pod kapom Sportskog saveza grada Zaječara, a od ove godine i Zaječarskog saveza za školski sport. Velika zahvalnost svim profesorima fizičkog vaspitanja, svim trenerima zaječarskih sportskih klubova, svim sportskim radnicima, koji daju sve od sebe da se što više dece odvoji sa ulice i usmeri na sport.

I na dalje će kroz saradnju sa Narodnom bibliotekom „Svetozar Marković“, Istorijskim arhivom Timočke Krajine svaki broj „Glasa sporta“ ostati sačuvan od zaborava, a sve kako bi i neka buduća pokolenja imala priliku da pročitaju šta se to dešavalo u sportskom Zaječaru. Celokupan sport, kroz segmente školskog, rekreativnog i takmičarskog sporta, zajedno sa aktivnostima Sportskog saveza grada Zaječara, uspesi zaječarskih sportista, sve to naći će se na stranicama „Glasa sporta“, baš kao što je to bio slučaj u periodu od 2013. godine.

Novina je i elektronsko prošireno izdanje „Glasa sporta“. Počev od prvih dana marta, imate priliku da sve sportske informacije nađete i na portalu „Glas sporta“. Tu je i fejsbuk stranica istog imena, a ono što je novo u svemu tome je da će sem vesti vezanih za zaječarski sport, na portalu imati priliku da čitate i sportske vesti iz Timočke Krajine, ali i Srbije, a moći ćete da pratite i naše najbolje ambasadore u svetu, srpske sportiste i njihove igre i rezultate.

Foto: glassporta

„Dakle ukucajte latinicom glassporta.rs i započnite svaki novi dan svežim informacijama iz sveta zaječarskog i srpskog sporta. Za kraj, ostaćemo verni svemu onom što nas je održalo sve ove godine, a Sportski savez bio je i ostaće kuća svih vas kojima je cilj napredak zaječarskog sporta“, poručio je urednik „Glasa sporta“ Nikola Pavlović.

Izvor: Glas sporta