Reklame

Rezultati Erasmus+ poziva danas su stigli i Gimnazija iz Zaječara izabrana je za učešće u dva projekta mobilnosti.

„Danas su objavljeni dugo očekivani rezultati Erasmus+ poziva i možemo da zvanično potvrdimo da je naša škola izabrana za učešće u dva KA229 projekta mobilnosti. Ovo znači da će u naredne dve godine priliku da učestvuju u radu sa svojim vršnjacima iz evropskih zemalja dobiti i učenici naše škole, a ne samo nastavnici kako je to bio slučaj do sada“.– saopštavaju iz Gimnazije u Zaječaru.

Projekat pod nazivom Ecological footprint; Think, Choose and Reduce biće realizovan sa školama iz Nemačke (koja je i koordinator projekta), Danske i Holandije. Tokom ovog projekta pozabavićemo se temom ekološkog otiska, odnosno zbiru površina pašnjaka, voda, šuma… koje su potrebne da bi pojedinac vodio svakodnevni život.

U projektu From game to STEM, čiji su koordinatori iz Gimnazije u Zaječaru, a koji uključuje i škole iz Poljske, Španije, Bugarske i Turske, posvećuje se unapređenju nastave prirodnih nauka kroz različite aktivnosti, a krajnji cilj jeste izrada igre koja će učenje učiniti zabavnijim.

Oba projekta startuju uskoro.

Detaljnije na https://erasmusplus.rs/rezultati-konkursa-skole-ka229-2020/?fbclid=IwAR20VHIrMwZ_xXeBwsWGAIPZJNPaxEGPHo0IRy7-LNTZKxDsRQsPWBV_Bac