Foto: Press služba grada Zaječara
Reklame

Generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković održao je danas sastanak sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem i saradnicima.

Nikola Selaković je ovom prilikom istakao da se mora zajedničkim snagama raditi kako bi se određenim merama poboljšala demografska slika Zaječara, koja je poprilično loša. Selaković je istakao da će država učiniti sve što je u njenoj moći da se ta slika i popravi i najavio da će u Zaječaru održati prezentaciju demografske slike Zaječara krajem maja meseca. Takođe, ovom prilikom će se održati i poseban prijem za žene koje su od početka godine postale majke.

Na ovom sastanku je bilo reči i o Kancelariji za demografiju i populacionu politiku, koja će u narednom periodu biti otvorena u Zaječaru. U njoj će raditi stručni ljudi koji će se baviti analizom bračnog statusa mladih u zaječarskim selima, brojem novorođenih beba u odnosu na prethodne godine kao i o merama koje će morati da se preduzmu kako bi se povećao natalitet na teritoriji grada Zaječara.

Selaković i Ničić su razgovarali i o podsticajnim merama za investiciona ulaganja u banjski turizam.

Generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković pružio je veliku podršku lokalnoj samoupravi u Zaječaru uz dogovor da će se raditi u svakoj sferi koja se pokaže kao prioritetna za grad Zaječar.