Gamzigradska banja
Foto: www.gamzigradskabanja.org.rs/
Reklame

Gamzigradska Banja je okružena šumovitim brežuljcima i predstavlja vrlo ugodan i tih kutak za lečenje, odmor i rekreaciju. Priroda je podarila više izvoda termimineralnih voda, koje se ubrajaju u zemnoalkalne – hiperterme, odnosno akroterme.

Gamzigradska Banja se nalazi u istočnoj Srbiji, 220km jugoistočno od Beograda, a 11km zapadno od Zaječara. Leži na 160m nadmorske visine u meandarskoj dolini donjeg toka Crnog Timoka, na samim njegovim obalama, nedaleko od magistralnog puta Zaječar – Paraćin, kojim se ostvaruje dobra saobraćajna veza u svim pravcima.

Komercijalna ponuda Gamzigradska banja
Foto: www.gamzigradskabanja.org.rs/

Priroda je podarila više izvoda termimineralnih voda, koje se ubrajaju u zemnoalkalne – hiperterme, odnosno akroterme. Izgradnja i uređenjue kupatila počinje 1920. godine. Godine 1978. izgrađena je i otpočela sa radom moderana Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Gamzigrad” i to na samoj obali Crnog Timoka, na prirodnim izvorima termo-mineralne vode čija je temperatura 42º C sa dubine od 303 m.

Iskoristite blagodeti Gamzigradske banje – okrepite duh i telo, i u nastupajućim zimskim danima ostanite u dobroj formi!

Nadoknada za korišćenje bazena i teretane na mesečnom nivou iznosi samo 1600 dinara, a nakon vežbi i opuštanja u bazenu, ručne  ili podvodne masaže, možete uživati i u prelepom ambijentu restorana „Atrium“.
Restoran Atrium Gamzigradska banja
Foto: www.gamzigradskabanja.org.rs/

 

Reklame