Foto: Miloš Dišković

I bi Ajdol.

Na scenu zaječarske „Gitarijade“ sinoć je stupila jedna od živih legendi rok end rol scene. Jedan od malobrojnih preostalih velikih imena muzičke scene koji su pisali istoriju roka.

Vidno još uvek nedovoljno oporavljen od prehlade, ali sa jakom željom da razdrma okupljenu publiku.

Ulice oko lokacije gde se održavao koncert bile su zakrčene automobilima. Kao u ona stara dobra osamdesetih, kada roditelji nisu puštali decu da sama idu ulicom ili do prodavnice, jer je „Gitarijada“.

Foto: Miloš Dišković

A publike je bilo – iz svih krajeva Srbije, ali i Bugarske i Rumunije, Republike Srpske, Slovenije…

Fanovi su došli da uživaju u jedinom besplatnom koncertu sa Bilijeve velike turneje.

Foto: Miloš Dišković

Tenzija u vazduhu pred sam početak nastupa je gotovo mogla da se „napipa“. Među brojnim numerama dve koje su bile „najtraženije“, o kojima su maštali svi ti ljudi bile su „Sweet sixteen“ i „White wedding“… i bi „White wedding“ za finiš, kao šlag na torti.

Tenzije je bilo i među novinarima i fotoreporterima od kojih su mnogi bili uskraćeni za pristup sceni.  Tako je to sa velikim zvezdama – one imaju pravo da zahtevaju i mora im se udovoljiti, jer publika je tu zbog njih.

Foto: Miloš Dišković

Koncert je zaista bio spektakularan. Svako ko bi rekao da nije tako – slagao bi.

Publika je bila u transu. Osetila se vanserijska dobra vibracija – na koju niste mogli da ostanete imuni, voleli Bilija ili ne, voleli „Gitarijadu“ ili ne, voleli uopšte muziku ili ne.

Foto: Miloš Dišković

Tužno je samo što zaboravljamo da treba dati vremena novim zvezdama da se rode: veći deo publike otišao je nakon koncerta ne dočekavši nastup demo bendova, uskraćujući im tako onih pet minuta slave o kojima svi maštaju.

Ko će biti sledeća zvezda koja će razdrmati Zaječarce? Videćemo kada se objave „hedlajneri“ 53. zaječarske „Gitarijade“.

https://www.facebook.com/Gitarijada/videos/1785353044836826/

 

 

Reklame