Fondacija Iskorak, će u petak 27. marta 2020. godine organizovati drugi Dan solidarnosti pod sloganom „Cimam se za Zaječar“.Osnovna ideja ove inicijative je da zaječarski srednjoškolci tog dana volontiraju u nekom od zaječarskih preduzeća, preduzetničkih radnji ili organizacija.

Preduzeća i organizacije koje budu uzele učešće u ovoj velikoj inicijativi doniraće sredstva u visini od najmanje 1000 dinara po učeniku, fondaciji Iskorak.

Prikupljena sredstva koristiće se za uređenje Kraljevice i to za onaj projekat koji volonteri – učesnici Dana solidarnosti budu izabrali tokom specijalne žurke koja će se organizovati samo za volontere.

„Fondacija Iskorak je sa velikim uspehom organizovala prvi Dan solidarnosti 13. novembra 2015. godine, kada je učešće uzelo 250 srednjoškolaca koji su volontirali u ukupno 105 zaječarkih firmi.Tada je prikupljeno više od 150.000 dinara, koji su upotrebljeni za izradu i postavljanje izletničkih letnjikovca na Paviljonu. Naša ideja je da Dan solidarnosti postane tradicionalni događaj kroz koji zajednica podržava mlade ljude da razviju volonterski duh i angažuju se za opšte dobro“ kazao je Dejan Perić iz Fondacije Iskorak.

„Među zaječarskim srednjoškolcima i srednjoškolkama vlada veliko interesovanje, a značajno interesovanje su pokazala i zaječarska preduzeća i firme koja će na taj način demonstrirati sopstvenu odgovornost prema zajednici u kojoj posluju“-kazao je Nikola Trajković, volonter Omladinskog centra i jedan od organizatora drugog Dana solidarnosti u Zaječaru.

Lokalne firme i preduzetnici još uvek se mogu prijaviti za ovu inicijativu i prime zaječarske srednjoškolce na jednodnevno volontiranje, tako što će pozvati broj 019-440-225.

Realizaciju drugog Dana solidarnosti u Zaječaru podržala je Koalicija za dobročinstvokoju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac u sklopu Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID. Koaliciju za dobročinstvo dodatno čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

 

Reklame