Foto: JKP "Timok održavanje"

Predstavnici Škole fudbala Fudbalskog kluba „Timok 1919“ donirali su danas 150 maski radnicima Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“, koji uprkos pandemiji, redovno rade na održavanju fudbalskih terena, saopštavaju iz JKP „Timok održavanje“.

Kako najmlađi članovi te Škole navode u pismu zahvalnosti, oni se nalaze u svojim domovima, ne druže se sa drugarima, nemaju treninge, ali su želeli da se na neki način oduže onima, koji, rizikujući svoje zdravlje, vode brigu o fudbalskim terenima, gde će se oni, kako navode u pismu, vratiti kada pandemija bude okončana.

„Danas smo uručili 150 maski radnicima koji, osim što rade danonoćno na dezinfekciji našeg grada, kako bi bili što bezbedniji, rade i na održavanju naših sportskih terena. S obzirom na to da su maske svima neophodne, odlučili smo da uz pomoć simpatizera i članova kluba, omogućimo onima kojima su najpotrebnije. Kada govorimo o tome na koji način smo izabrali kome će maske biti dodeljene, zanimljivo je i to da su deca, preko „viber“ grupe, sama glasala i odabrala. Ovo nije slučajno, mi smo u januaru proglašeni za klub od posebne važnosti za Grad Zaječar, i to sa sobom nosi određenu odgovornost. Mi se uvek trudimo da damo doprinos našoj zajednici“, rekla je Mija Vukić Vitomirović, marketing menadžer Škole fudbala FK „Timok 1919“.

Zahvalnost na donaciji izrazio je vršilac dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ Ljubiša Trifunović.

„Zahvaljujem se Fudbalskom klubu „Timok“ na ovoj donaciji, to će značiti našim radnicima. Od početka izbijanja pandemije imali smo problem sa nabavkom maski i rukavica, pa je ova donacija od velikog značaja. Nadam se da će i drugi krenuti ovim primerom i još jednom se zahvaljujem na ovako lepom gestu“, istakao je Trifunović.

Osim Javnom komunalnom preduzeću „Timok održavanje“, predstavnici FK „Timok 1919“ danas su uručili i 300 maski zaposlenima na Dečijem odeljenju i Dečijem dispanzeru, kao i zaposlenima u porodilištu.