Reklame

Festival mladih pesnika „Dani poezije“ biće održan u Zaječaru od 23. do 25.maja. Festival će otvoriti jedan od naših najznačajnijih pesnika Ljubivoje Ršumović , u četvrtak 23.maja u 13 sati u zaječarskom pozorištu.

Prvog dana festivala u Radul begovom konaku biće priređen portret pesnika Dragana Jovanovića Danilova.Početak je u 18 sati , dok će na istom mestu od 20 sati gostovati slovenački pesnik Petar Semolič. 

Tokom trajanja festivala  biće predstavljena poezija pesnika sa Kariba i iz Norveške, a gošća smotre biće i Bojana Stojanović Pantović koja je prošle godine za svoju peoziju dobila dve književne nagrade: „Vasko Popa“ i „Đura Jakšić“.

Poslednjeg dana festivala, u subotu 25. maja od 19:00 sati biće priređena promocija knjige „Svakodnevna antika“ prošlogodišnje pobednice Festivala mladih pesnika Anastasie Stoiljković, dok je od 20 sati predviđen  nastup ovogodišnjih finalista festivala i proglašenje pobednika, kao i dodela nagrade „Sergije Lajković“.

Organizator festivala je Narodno pozorište Timočke krajine-centar za kulturu „Zoran Radmilović“, pokrovitelji Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i grad Zaječar.

Reklame