Foto: Eparhija timočka

U nedelju sedamnaestu po Duhovima, 13. oktobra 2019. godine, u Zaječaru, svetu arhijerejsku Liturgiju služili su Njihova Preosveštenstva Episkop timočki g. Ilarion i Episkop pakračko-slavonski g. Jovan uz sasluženje sveštenoslužitelja zaječarskog namesništva.

Nakon tumačenja jevanđelskog odeljka o Hananejki koja moli Hrista da izleči njenu ćerku, vladika Jovan je istakao da smo svi mi, primivši reč Božju, pozvani da stanemo oko svete Trpeze gde više nema zvanih i nezvanih, gospodara i pasa, gde smo svi braća.

Episkop Jovan je zatim pozvao sabrani narod da u subotu 16. novembra 2019. godine dođe na osvećenje obnovljenog hrama Svetih apostola Petra i Pavla u selu Kućanci, hrama u kom je kršten blaženopočivši patrijarh Pavle, a koji je 1992. godine razoren do temelja.

„Dobro nam došli da, pre svega, proslavimo patrijarha Pavla kome je 15. novembra deset godina od blaženog upokojenja. Nema razloga da sumnjamo da je patrijarh Pavle sveti Božji čovek. Ako on to nije, onda nema Božjih ljudi na zemlji, slagali su nas“, rekao je vladika Jovan.

Arhijerejsku liturgiju pojao je Dečji hor Sabornog hrama u Zaječaru.