Reklame

„Ovom prilikom pozivamo verni narod Eparhije timočke da u što većem broju uzme učešće u svetim Liturgijama te da umnoži svoje lične i usrdne molitve u hramovima i svojim domovima.“ – navodi se u obaveštenju koje je uputila Eparhija Timočka

 

Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki g. Ilarion, podržavajući braću Arhijereje u Crnoj Gori, ujedno i sastradavajući sa njima i poverenim im vernim narodom, obaveštava svo sveštenstvo, sveštenomonaštvo i verni narod bogospasavane Eparhije timočke da će svuda, gde za to postoje uslovi, biti svakodnevno služena sveta Liturgija, zaključno do Badnjeg dana.

U tom smislu, u mirnoj jekteniji, u prozbi: „Za blagoverni i hristoljubivi rod naš i za sve pravoslavne hrišćane, hristoljubivu vojsku“ treba umetnuti: „i za očuvanje pravoslavnog naroda i svetinja u Crnoj Gori“ a istu prozbu, kao i obično, završiti rečima: „da im Gospod Bog pomogne da odole svakom neprijatelju i protivniku, Gospodu se pomolimo“.

U suguboj jekteniji, u prozbi: „Još se molimo za blagoverni i hristoljubivi rod naš“ treba umetnuti „za očuvanje pravoslavnog naroda i svetinja u Crnoj Gori“ i prozbu završiti rečima: „i za sve pravoslavne hrišćane“.

Na Velikom vhodu, takođe, pominjati narod i svetinje Crne Gore.

Ovom prilikom pozivamo verni narod Eparhije timočke da u što većem broju uzme učešće u svetim Liturgijama te da umnoži svoje lične i usrdne molitve u hramovima i svojim domovima.