Neli Nikolić, nosilac liste Grupa građana „Za naš Veliki Izvor“ u ime grupe građana koju predstavlja izneo je jasan stav: Izvorci nemaju razloga za brigu, od danas na dalje svaka odluka biće doneta uz dogovor, a mesna zajednica otvorena je za sve.

Uzimajući u obzir velika dugovanja Velikog Izvora, stvorena kroz nedomaćinsko upravljanje mesnom zajednicom, razgovarali smo danas sa Nelijem o budućnosti Velikog Izvora i koracima i merama koje će Savet preduzeti u bliskoj budućnosti.

Koji su utisci sa juče održanih izbora u Velikom Izvoru? Da li su izbori protekli u fer i demokratskoj atmosferi?

Kao prvo, želim da zahvalim meštanima Velikog Izvora koji su u ovolikom broju podržali listu GG „Za naš Veliki Izvor“, sve čestitke svim ljudima sa liste koji su izneli kampanju i na kraju pobedili. Takođe, čestitam ulazak u Savet MZ i jedinom kandidatu sa liste Boška Ničića. Što se tiče uslova oko održavanja izbora i samog toka kampanje, mogu da pohvalim pojedine ljude iz GU Zaječar na korektnom odnosu prema nama kao nestranačkim ličnostima ali, postoje i oni koji su bespotrebno dizali tenzije i iznosili neistine u vezi naše grupe građana. 

Šta su prvi koraci koje ćete preduzeti nakon formiranja saveta?

Nakon preuzimanja Saveta MZ, prvi korak nam je ujedinjenje s i razgovor sa svim političkim činiocima u Velikom Izvoru, samo uz dogovor i slogu možemo voditi naš Veliki Izvor u pravom smeru. Kao što mnogi znaju, iz prethodnog perioda je u MZ VELIKI IZVOR ostavljen je ogroman dug koji je stvaran godinama zbog nedomaćinskog vođenja sela. Mora se utvrditi pravo stanje, posle toga krećemo u rešavanje problema. Što se tiče daljeg funkcionisanja sela, oformićemo prošireni sastav mesne zajednice, takođe, nijedna bitna odluka neće biti doneta bez zbora meštana. Mesna zajednica će biti otvorena za sve a ne kao do sada samo za privilegovane. 

Da li postoji bojazan da će aktuelna vlast zbog poraza u Velikom Izvoru uskratiti pomoć Savetu u radu? I šta ćete učiniti ako do toga dođe?

Ne vidim zašto bi bilo ko iz GU uskratio pomoć Velikom Izvoru?! Pobedili smo ubedljivo, pa šta ?! Ako mislite konkretno na Boška Ničića, aprila 2017. sam ga pobedio u ime Aleksandra Vučića sa 72% : 19%, maja meseca sam ga pobedio u ime doktora Ivana Cikarića sa 53% : 20%.

Sada je moja grupa gradjana pobedila još ubedljivije, ali to ne govori o Bošku Ničiću, već govori o tome da su ljudi sa moje liste godinama unazad ostavili dobar utisak kod mestana sto se tiče oko zalaganja oko Velikog Izvora. Mi smo otvoreni za saradnju sa svima i ubrzo ćemo uputiti poziv nekome iz GU kako bi razgovarali o daljim koracima.