Pokret Ekološki ustanak upozorio je da će organizovati „duže i brojnije“ blokade puteva i „radikalizovati“ proteste širom zemlje ukoliko Vlada do sutra ne objavi „sva dokumenta potpisana sa kompanijom Rio Tinto i njenim zavisnim privrednim društvima u Srbiji“.

Ponovo su zatražili i poništavanje uredbe Vlade o utvrdjivanju Prostornog plana područja posebne namene za projekat Jadar koji kako su naveli, omogućava kompaniji Rio Tinto da dobije gradjevinsku dozvolu.

„Ne zanimaju nas više nikakva opravdanja i spinovi predstavnika režima. Projekat Jadar mora stati odmah. Ako predsednica Vlade Ana Brnabić to ne uradi, sledeće subote će biti organizovane duže i brojnije blokade puteva ali se planira i dalja radikalizacija protesta“, naveli su iz Ekološkog ustanka.

Najavili su da će u subotu, 8. januara organizovati proteste i blokade puteva u Loznici, Novom Sadu, Preljini, Beogradu, Šapcu, Valjevu, Topoli, Novoj Varoši kao i na „još nekoliko lokacija“ o kojima će kako su naveli, blagovremeno obavestiti gradjane.

Izvor: Beta

Reklame