Reklame

Predstavnici pokreta „Dveri“ u Zaječaru, održali su danas konferenciju za medije ispred GU Zaječar, na kojoj su izneli pet zahteva zbog kojih Boško Obradović, lider ovog pokreta sa još jednim poslanikom iz pokreta Dveri, štrajkuje glađu već šest dana. Ovom prilikom pozvali su sve građane da pruže podršku poslanicima Dveri u nedelju u 17 sati ispred Skupštine Srbije.

Slobodan Petrović, ispred pokreta Dveri izneo je pet zahteva, zbog kojih dva poslanika ovog pokreta štrajkuju glađu već šest dana.

„Prvi zahtev je poštovanje Ustava i rezolucije 1244 po pitanju očuvanja Kosova i Metohije kao srpske teritorije. Drugi zahtev je neselektivan rad tužilaštva i sudova. Treći zahtev je zaštita eparhija srpske pravoslavne crkve i pravoslavnih vernika u Crnoj Gori. Četvrti zahtev je sloboda medija, i poslednji peti zahtev je odlaganje izbora i stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore“.- kazao je Slobodan Petrović.

Petrović je istakao i to da je ova pres konferencija jedan vid podrške Bošku Obradoviću kao i poslaniku Ivanu Kostiću, koji već danima štrajkuju.

„Ovo nije samo partijska stvar. Ovo prevazilazi politiku. Zato pozivamo sve građane da nam se pridruže u nedelju u 17 sati ispred Skupštine Srbije“ kazao je Slobodan Petrović.

Petrović je istakao i to da su mnogi pokušali da obesmisle štrajk glađu Boška Obradovića, i Ivana Kostića, a sada je prema njegovim rečima u toku medijsko zanemarivanje štrajka glađu poslanika.

On je i pozvao sve građane koji žele da pruže podršku poslanicima Dveri, da se jave njihovoj lokalnoj organizaciji pošto će u nedelju u Beogradu ispred Skupštine Srbije biti organizovan skup podrške poslanicima pokreta Dveri.

Petrović je kazao i to da je štrajk glađu Boška Obradovića, nastavak i Martinovićevog štrajka da pravosudni organi ne postupaju selektivno već da postupe i u slučaju Savamale, Jovanjice, Krušika….

„Smatramo da je štrajk Martinovića bio opravdan, ali tužilaštvo ne sme da postupa selektivno već da se oglase i za Krušik, Savamalu i za ostale afere“kazao je Petrović.

Podsećamo, pokret Dveri podržao je skup pod nazivom „Sloboda, sigurnost i pravda za sve“ koji će biti održan ispred Narodne Skupštine u Beogradu u nedelju 17. maja sa početkom u 17 časova. Građani okupljeni u organizaciji SLOBODA, SIGURNOST I PRAVDA ZA SVE odlučili su da organizuju miran i nenasilan protest podrške stajanjem i ćutanjem, uz poštovanje fizičke distance od dva metra.


1 komentar