Boško Obradović ispred RTS-a sa zahtevima Dveri / Foto: Printscreen youtube

Članovi pokreta Dveri blokirali su sva tri ulaza u zgradu Radio-televizije Srbije na dva sata povodom godišnjice protesta „Stop krvavim košuljama” koja se obeležava večeras, saopšteno je iz pokreta.  Oni traže hitan sastanak sa glavinim i odgovornim urednikom infromativnog programa Nebojšom Lj. Stefanovićem i da u večerašnjem Dnevniku 2 gostuju jedan od lidera opozicije Borko Stefanović i organizatori protesta „Jedan od pet miliona”, piše Insajder.

Predsednik Dveri Boško Obradović je izjavio da su se na ovu blokadu odlučili nakon što su bili „onemogućeni da predaju svoje zahteve”.

„Zahtevi su da večeras u Dnevniku 2 RTS-a gostuju (zamenik predsednika Stranke slobode i pravde) Borko Stefanović, jedan od lidera opozicije koji je brutalno pretučen u Kruševcu pre godinu dana, kao i organizatori protesta ‘Jedan od pet miliona’ koji niti jednom nisu gostovali u brojnim informativnim emisijama RTS za ovih godinu dana”, navodi se u saopštenju Dveri.

Takođe, Dveri traže da se nakon Dnevnika večeras ili narednih dana obezbedi posebna emisija u kojoj bi učestvovao predsednik tog pokreta Boško Obradović i drugi poslanici iz opozicije „koji su u prethodnim nedeljama javno govorili na temu kriminalnih i koruptivnih afera u vrhu vlasti, što je RTS prećutao”.

Članica pokreta Marija Janjušević izjavila je da će blokada ulaza u RTS trajati do pola osam.

Izvor: Beta, Insajder