Foto: zajecaronline
Reklame

Na ovogodišnjem takmičenju RAF CHALLENGE 2020 koje se održava u organizaciji Računarskog fakulteta u kategoriji igra/aplikativni program, plasman u finale osvojio je NIkola Ristić učenik četvrtog razreda obrazovnog profila elektrotehničar informacionih tehnologija, dok je u kategoriji video i audio materijal plasman izborio Mladen Stojanović učenik trećeg razreda elektrotehničar informacionih tehnologija.

Mentor učenicima je bila profesor Živka Milenović.

„Učenicima i njihovom mentoru čestitamo na postignutom rezultatu i predstavljanju škole i želimo im puno upeha na finalnom delu takmičenja koje će biti održano online u subotu 16. maja“.poručuju iz Tehničke škole.

O takmičenju:

Računarski fakultet od 2009. godine organizuje takmičenje pod nazivom RAF Challenge. Reč je o informatičkom takmičenju sa zadatim temama na kome pravo učešća imaju svi učenici srednjih škola iz Srbije. Srednjoškolci imaju zadatak da na ponuđenu ili slobodnu temu naprave program, igricu, prezentaciju, ili video. Cilj je da se učenici na što bolji način motivišu da analiziraju i prezentuju informacije korišćenjem raznih računarskih alata.

Reklame