Put u selu Dubočane, foto: Glas Zaječara

Meštani sela Dubočane u nedostatku asfalta udarne rupe zakrpili su zemljom. O nezadovoljstvu meštana stanjem puteva najbolje svedoči cveće koje je „izniklo“ na saniranom putu.

 

Udarne rupe i loši putevi noćna su mora svakog vozača. Dubočanci su se dosetilli one stare „kad nema kiše, dobar je i grad“ pa su rupe zakrpili, u nedostatku asfalta, zemljom.

Na ovaj korak odlučili su se usled činjenice da su brojne molbe da se međuopštinski put sanira ostale bez odgovora – a udarne rupe prouzrokovale su brojne probleme, kako vlasnicima putničkih vozila, tako i poljoprivrednicima koji ovaj put koriste kako bi stigli do svojih njiva.

„Puno problema su imali svi meštani zbog puta – više je imalo i štetu na kolima, mehanizaciji. Veliki je problem kada se prevoze bale sena – mora polako i oprezno da se vozi, i začas može da se prevrne. Kako sam čuo, Rkulović, iz Srpske napredne stranke, inače i sam Dubočanac, išao je više puta i molio u opštini – sve nema para, nema, a nezadovoljstvo meštana sve veće. Išao je molio, i na kraju, navodno izmolio dozvolu da se rupe popune zemljom, kad već nema para za asfalt. Meštanima je rečeno da će rupe biti sanirane, i ja sam se obradovao, ali kada sam video da se rupe krpe zemljom, ja rođenim očima nisam mogao da poverujem.“ – kazao nam je sagovornik, inače meštanin sela Dubočane.

Sanirani put u Dubočanu, foto: Glas Zaječara

Dubočane je, uz Malu Jasikovu, deo projekta „Naše selo“ koji se realizuje uz pomoć Delta Holdinga. Ovaj projekat podrazumeva stručnu i finansijsku poljoprivredicima od strane Delte, dok se grad Zaječar obavezao da prema ovim selima u potpunosti rekonstruiše puteve.

„Ničić je obećao, kada su ljudi  iz Delte posetlii selo, da će Zaječar pružiti maksimalnu podršku ovom projektu kako bi se sprečio odliv mladih ljudi. Tada su krpljene udarne rupe, i to na insistiranje upravo ljudi iz Delte, inače verovatno ne bi bile krpljeni ni tada. Delta je svoj deo obećanja održala, ali grad ništa ne radi.“ – dodao je meštanin Dubočana

Na sveže saniranom putu, valjda u znak nezadovoljstva, izniklo je cveće.

Cveće na drumu, foto: Glas Zaječara

„Ne znam je posadio, ali alal mu vera. Oni nas ludima prave. Pa, šta smo mi? Građani drugog reda, pa da ne zaslužujemo put da nam se sredi. Daju se pare za svakakve gluposti, ali za puteve nema. Sramota.“ – zaključio je naš sagovornik meštanin sela Dubočane

U Dubočanu se i dalje nadaju da će dobiti dobre puteve, onakve kakvi su potrebni selu budućnosti. Do tada, ostaje im samo da se snalaze kako znaju i umeju, i da rupe krpe onako kako se nekada davno radilo, zemljom i kamenom.

Reklame