foto: mondo.rs

Sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Boru potpisali su odbori Narodne stranke, Demokratske stranke, Vlaške narodne stranke, Zajedno za Srbiju i više udruženja građana okupljenih u UG „Borani se pitaju“, saopšteno je na prvoj zajedničkoj konfenciji za novinare, na kojoj je predstavljena buduća koaliciona saradnja.

„Polazeći od toga da je Bor u katastrofalnoj situaciji, u kojoj je uništen javni sektor, institucije, pitanja rudarstva, ekologije i sve ostalo i da bi se suprotstavili ovoj vlasti koja je sve to uništila, mi smo kao odgovorni ljudi sklopili sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore“, rekao je Dragan Marković iz Narodne stranke.

Svetlana Anđelković iz Demokratske stranke navela je da svi iz koalicije imaju zajednički cilj, a to je učestvovanje u vlasti nakon pobede na izborima, kako bi promenili ono što je loše i krenuli da „oživljavaju grad koji je uništen lošim rukovođenjem“.

„Svako ko smatra da može da nam se pridruži i ko se slaže sa našim pravilima, odgovornošču koju treba da preuzmemo, dobro došao je“, dodala je Anđelković.

Predstavnici stranaka Zajedno za Srbiju i Vlaške narodne stranke saglasni su da je jedini cilj pobeda, jer, kako su istakli, treba da „pobedi život i zavlada razum“.

U UG „Borani se pitaju“ napomenuli su da nisu politička stranka, ali da se godinama bave rešavanjem ekoloških problema.

Samostalan nastup na lokalnim izborima najavila je GG „Glasno za omladinu – Vladimir Stojičević“, kojima je na prethodnim izborima nedostajalo 80 glasova za ulazak u borsku Skupštinu.

Izvor: N1

Reklame