Zaječarska publika publika sinoć je pokazala šta sve ume kada je ponese dobro raspoloženje: najpre su zaplovili talasima dobre muzike sa starom dobrom „Galijom“, a nakon nastupa u takmičarskom delu večeri nastavili su u nešto promnjenom ritmu uz „Neverne bebe“.

Nastup Nikole Čuturila – Čuture, koji je na vrhuncu svoje karijere bio jedan vrhunskih rok muzičara, a koji je stvarao sa „Ribljom Čorbom“, „Električnim orgaznom“, Cukićem, Bajagom pokrenuo je publiku, a oni malo stariji su se rado prisetili hita „Voli me“, koji je tako rado bio slušan u nekim boljim vremenima.

Večeras nas čeka malo „žešći“ ritam u odnosu na drugo veče „Gitarijade“.

Šlagvort će dati – ko bi drugi nego „Partibrejkersi“, koji svojim autentičnim ritmom osvajaju umove i srca svih generacija, a stihovima poput onih čuvenih: „Biti isti, biti poseban biti slobodan biti samo svoj isti, poseban slobodan, biti samo svoj“! – čuvaju vatru bunta i slobodoumlja oko koga je i izgrađena sama „Gitarijada“.

Tek da se stvari ne „izmaknu kontroli“ i atmosfera ne dovede do neizdrživog usijanja postaraće se Dejan Cukić i „Spori ritam bend“.

Zvezda koju svi čekaju je svakako Bili Ajdol, koji je uprkos zdravstvenim poteškćama, zbog kojih je otkazao dva koncerta koja su prethodila samom festivalu, uspeo da se oporavi i koji će večeras nastupiti na „Gitarijadi“.

Da je Bili Ajdol zvezda ove „Gitarijade“ i upravo lice koga je publika najviše željna pokazuje i činjenica da su već od ranih jutarnjih časova u gradu primetne veće i manje grupe posetilaca iz drugih gradova Srbije, ali iz zemalja u regionu.

Nastup je pomeren za 23 časa, a vremenske prilike ovoga puta idu na ruku svim ljubiteljima roka, koji će imati priliku da uživaju u ovom nastupu – bez padavina!

 

Reklame