Foto: old.zvono.eu

U Srbiji ne postoji gradski zvaničnik koji više vremena provodi na fejsbuku od ovog našeg kojeg Zaječarci od milošte zovu „fejsbukonačelnik“.

Sasvim je sigurno da nijedan gradski funkcioner, a kamo li gradonačelnik, u svojim postovima i razmeni mišljenja sa sugrađanima ne koristi toliko prostih reči, uvreda i gadosti kao naš dragi gradonačelnik.

Vodeći se na narodnom mudrošću „ne rvi se sa svinjom, jer je ona na blato navikla“ mnogi odustaju od polemike sa našim grad na fejsbuku, jer su njemu normalna komunikacija, pristojna konverzacija i uljudno ponašanje pojmovi poznati koliko i španska sela.

Kako je 2013. godine izbore izgubio od „onih koji gamižu“, a sada je velikoj armiji „boškomrzaca“ pridodao i one koje je obmanuo, sve je više građana koji pomno prate i beleže sve njegove laži, pa mu argumentovano na to ukazuju.

A kako uošte čovek ovog kalibra može drugačije da se odbrani nego prostaklucima, omalovažavanjem i uvredama?

Kako mu za obračun na društvenim mrežama nije bio dovoljan lični profil, Ničić je, upućeni kažu, decembra prošle godine napravio i lažni profil.

„Skinuo“ je nekoliko fotografija nekog lika, izmislio podatke i tako je rođen Dragutin Marković.

Foto: Printscreen / facebook

„Vuk dlaku menja, ali ćud nikako“, pa tako i naš gradonačelnik može da promeni ime, sliku, podatke, ali ne i narav i prepoznatljivi vokabular.

Neki su ga provalili odmah na početku njegove nove fejsbuk karijere, jer je u grupama ispod vesti veličao svoja dostignuća a tamo gde mu nije odgovarao sadržaj pljuvao na sav glas. Najviše na Glas!

Kada je počeo da se svađa i vređa sve one koji misle drugačije, postalo je potpuno jasno ko je u stvari Dragutin. Takav način izražavanja i govor mržnje mogu biti delo samo jednog čoveka.

Izgubljen u svom zlu i mržnji prema svima koji ga ne obožavaju, Dragutin sve više gubi kompas i sve više postaje Boško.

Najsmešnije je kad se potpuno pomete pa nije više siguran na kom je profilu. Onda se ofira do kraja.

Tako je bilo i ovih dana. Sluđen člancima (potprepljenim fotografijama, podacima, arhivom), nemoćan u svom besu i pakosti, potpuno je razotkrio svoj „tajni identitet“.

Foto: Printscreen / facebook

 

Čak i oni neupućeni u ovom postu prepoznaju negov potpis!

Foto: Printscreen / facebook

Ovo je samo deo prostakluka iz arsenala „Dragutina Markovića“. Kad kompleksi prorade, ne biraju se reči.

Gotovo da nema osobe iz javnog života kojoj „Dragutin“ nije nadenuo pogrdni nadimak: od „retardirane veverice“ i „Steve sijalice“ do „krmoglave lepotice“, „diplomiranog preskakača kozlića“… tu su i propali pravnici, šetači klempavih pasa, berebeci i lampeci, reket novinari i naravno „Kijanu Rivs iz Prlite“.

Ništa bolje ne prolaze i zaječarci čija mu se razmišljanja i komentari na fejsu ne dopadaju. Oni su „duvači“, „Mirkovićevci“, „lopovi“, „boškomrsci“…

I takav čovek nam vodi grad? Njemu ne bi dali ni da vodi „Zadrugu“ (iako ima iskustva u rijalitiju).

Čovek kojem botovi nisu dovoljni (kako oni mogu da polemišu bolje od njega?) i koji je, po svemu sudeći, morao da osmisli Dragutina, veruje da su se građani urotili protiv njega i da ga kritikuju sa lažnih profila.

Od njegovog lažnog moralisanja ne može da vam ne bude muka.

Foto. Printscreen / facebook

Kriza identiteta, reče gradonačelnik? Bravo! Najbolje je kad čovek sam sebi postavi dijagnozu. IMA NADE!