Foto: Rtv Bor
Reklame

Infektolog Dr Nenad Ristović, sinoć se obratio građanima Zaječara i pozvao na solidarnost i jedinstvo. Pozvao je da od ovog trenutka dok ne pobedimo Covid 19, moramo svi nositi maske. Dao je i upostva kako treba radnici da komuniciraju sa građanima, i kako da se ponašaju građani koji imaju simptome Covid 19.

„Dragi moji sugrađani,

Od početka ove pošasti 21. veka, pandemije Covid 19, nisam vam se direktno obraćao. Situacija i moje vaspitanje nalažu da je u ovakvim vremenima najbitnije poštovanje propisanih mera uz solidarnost i jedinstvo svih nas zajedno.
Sada vam se obraćam kao lekar kod koga ste dovodili i dovodite svoju decu,roditelje, prijatelje jer mi verujete.

– Od ovog trenutka, pa dok ne pobedimo Covid 19 MORAMO nositi maske prilikom odlaska do prodavnice, apoteke ili radnog mesta (ako ih nema u prodaji, sašite od pamučne pelene i čaršava).

– Svi vi čija je priroda posla da radite sa građanstvom, u svoje radne prostore puštaćete klijente samo sa maskama i prethodnom dezinfekcijom šaka 70% alkoholom, poštujući brojnost klijenata prema veličini prostorije.

– Svi vi koji imate bilo koji vid respiratornih simptoma (gušobolju, kijanje, kašalj) i/ili povišenu temperaturu, ostanite kod svojih kuća i kontaktirajte epidemiologa ili izabranog lekara. Zaštitite svoje ukućane i sve oko sebe samoizolacijom.

– Mi lekari, medicinske sestre-tehničari, osoblje koje radi u zdravstvu osim svojih porodica nemamo nikoga drugoga do vas. Samo iskrenošću i bez laži uz poštovanje svih propisanih mera sačuvaćemo živote i sve naše porodice“.

Vaš Nenad Ristović, lekar

Apelu Dr Ristovića, pridružio se i dr Miloš Protić, lekar specijalista Opšte medicine, izabrani lekar.