Dr Mirko Nikolić predsednik GO SPS Zaječar i član IO GO SPS, foto: Glas Zaječara

U gradskom odboru Socijalističke partije Srbije u Zaječaru danas je počelo prikljupljanje potpisa podrške koalicionoj listi SPS – Jedinsvena Srbija. Odziv građana je očekivano dobar, uskoro se očekuje predstavljanje kandidata za narodne poslanike.

 

U prostorijama Socijalističke partije Srbije u Zaječaru je danas počelo prikupljanje potpisa podrške koalicionoj listi Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija. Odziv građana je, kažu iz gradskog odbora, očekivano dobar.

Građani u redovima strpljivo čekaju da daju potpis podrške, foto: Glas Zaječara

„Danas u 10 časova počeli smo sa prikupljanem potpisa. Odziv je očekivano dobar, Očekujemo da ćemo već danas završiti sa prikupljanjem potpisa. Kandidati za narodne poslanike kod nas se određuju na okružnom nivou, na nivou dva okruga biće sedam kandidata za narodne poslanike na listi. Ono što mi pokušavamo je da zajedničkim snagama, sa susednim opštinama i gradovima, a po ideji Socijalističke partije Srbije, jednog od kandidata iz našeg kraja postavimo na prolazno mesto na listi – znači među prvih 40  do 50, i da Zaječar i naš kraj konačno ima svog predstavnika u parlamentu, jer je i te kako potrebno da se čuje glas ovog kraja.“ – izjavio je za „Glas Zaječara“ dr Mirko Nikolić  predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije

Socijalistička partija Srbije očekuje na predstojećim izborima dobre rezultate, jer smatra da pred birače izlazi sa dobrim rezultatima.

Dr Mirko Nikolić predsednik GO SPS Zaječar i član IO GO SPS, foto: Glas Zaječara

„Iako smo mi manji partner u vladajućoj koaliciji mislim da smo dali svoj doprinos u ekonomskom razvoju, a naročito su značajni rezultati koje je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić na poziciji minista spoljnih poslova ostvario na polju u borbi za očuvanje integriteta Srbije. Veliki broj država povukao je priznanje nezavisnosti Kosova zahvaljujući upravo njegovim zalaganjima. Ovo je zaista promenilo situaciju i položaj Srbije na međunarodnom planu. Smatram da je to jedan od razloga zašto bi glasači trebali da glasaju za nas, a drugi je svakako postojanje potrebe da se čuje glas ovog kraja u parlamentu, jer je naš kraj možda u prethodnom periodu malo i zaboravljen od strane Beograda. Smatramo da je glas za Socijalističku partiju glas za istočnu Srbiju.“ – zaključio je Dr Mirko Nikolić predsednik GO SPS Zaječar

Socijalistička partija Srbije, što je i lider ove stranke potvrdio, očekuje na predstojećim izborima dobre rezultate, a prema nekim projekcijama očekuje se da će socijalisti na predstojećim izborima osvojiti oko 11% glasova.

U nastupajućem periodu očekuje se i predstavljanje kandidata koalicije Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija. Zaječarski okrugu imaće tri kandidata za narodne poslanike.

Reklame