Gradski odbor „Dosta je bilo“ Zaječar izdao je saopštenje u kome ukazuju na neracionalno trošenje para kroz javne nabavke kako one koje raspisuje grad, tako i kroz javne nabavke lokalnih preduzeća.

DJB postavlja pitanje da li je nabavka koju je raspisalo JKP Timok održavanje i kojom je u odnosu na prethodnu 2018godinu.uvećalo potrebu za benzinom za neverovatnih 10 tona, posledica pristizanja novog automobila kojeg je grad Zaječar ustupio na korišćenje direktoru ovog preduzeća?

Iz gradskog odbora DJB podsećaju građane da je ovo partijsko preduzeće nastalo tako što je od već postojećih javnih preduzeća u gradu,preuzelo određene nadležnosti.Na taj način uhlebljeno je još partijskih vojnika koje će građani Zaječara, pored već postojećih u drugim javnim preduzećima i gradskoj upravi, nositi na leđima.

U saopštenju piše da je po Izveštaju o poslovanju , ovo preduzeće u 2018.godini prikazalo dobit od 200 000 dinara i to samo zahvaljujući  finansijskoj pomoći grada, kroz subvenciju od 5.000.000 dinara za početak rada a zatim i subvenciju predviđenu u iznosu od 30 miliona dinara na ime Posebnog projekta kojim se zadovoljavaju interesi građana u oblasti sporta.

U 2019 u JKP „Timok -održavanje“ pristigla je i subvencija od 5.000.000 dinara za rad zatvorenog bazena!!

Novac za subvencije je novac svih građana koji se izvlači iz budžeta i upumpava se u JKP Timok održavanje koje ga nedomaćinski troši , između ostalog i za ovu bajkovitu kupovinu 10 tona benzina  za potrebe direktorovog automobila.

Dosta je bilo zalaže se za uspostavljanje  sistema u kome ovakvo ponašanje sa javnim novcem neće biti moguće i u kome će sve zloupotrebe biti sankcionisane -stoji u sopštenju.