Predsednik Stranka slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas izjavio je danas da je „jedini način da se ne glasa za Aleksandra Vučića“ na izborima u Srbiji 21. juna, da se ne izadje na njih, i ocenio da su uslovi za izbore gori nego pre epidemije korona virusa.

„Ovo su jedini izbori u svetu na kojima se bira opozicija jer su unapred poznati kakvi su rezultati i ko bi će biti vlast“, rekao je Djilas za TV N1.

Djilas je poručio gradjanima da će neizlaskom na izbore pokazati da nisu „Vučićeva lutka na koncu“ i najaviti da „Vučić neće biti vlast za dve godine, a možda i ranije“.

Djilas očekuje da će možda već sledeće godine ponovo biti izbori jer smatra da će se kriza pojačati. Stanje u Srbiji je uporedio s ekspres-loncem u „kojem pritisak raste i, ako ne popusti, eksplodiraće“.

Predsednik SSP je rekao da je prekinuo komunikaciju s liderom Pokreta slobodnih gradjana Sergejom Trifunovićem zbog njegove izjave da mu opozicija koja bojkotuje izbore „crta metu na čelu“. Dodao je da, iako su prijatelji, ipak postoji granica.

Govoreći o Trifunoviću, Djilas je dodao da pravi razliku izmedju nega i drugih koji izlaze iz izbore, jer smatra da je Trifunović „iskreno u tome“.

Izvor: Beta

Reklame