Pokret „Dosta je bilo“ (DJB) dao je danas rok od 48 sati opoziciji da se vrati na prvobitni dogovor o bojkotu i najavio da će, ako se to ne desi, na sednici Glavnog odbora tog pokreta najverovatnije biti doneta odluka o učešću na predstojećim izborima.

Predsednik tog pokreta Saša Radulović rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije da rok opoziciji ističe u sredu u podne i da će, ako ga ne prihvate stranke koje su se obavezale na bojkot, Glavni odbor DJB verovatno odlučiti o izlasku na izbore.

Radulović je rekao da ne očekuje od opozicije da se vrati principima bojkota ali da je rok dat iz poštovanja prema gradjanima.

On je ocenio da je svaki izlazak na izbore rušenje bojkota, jer je iluzorno govoriti o učešću samo na lokalnim ali ne i na republičkim izborima.

„To je farsa i cirkus. Time sadašnja i bivša vlast žele da se dokopaju skupštine i da iz nje izbace suvereniste“, rekao je Radulović.

On je rekao da je DJB na vreme naslutio da bi pojedine stranke opozicije mogle da odustanu od bojkota i da je zato krenuo u prikupljanje potpisa jer „nisu hteli da od njih prave budale“.

„Potpise smo sakupili samostalno, ni sa kim nismo imali dilove. Izgleda da smo jedini koji su sami prikupljali potpise gradjana, a da je za sve ostale potpise prikupljala vlast. Neki glumataju po ulici da prikupljaju sami potpise, ali jedini kojima vlast u tome nije pomogla je DJB“, rekao je Radulović.

Radulović je rekao da DJB ima problem sa prikupljanjem potpisa za izbore na teritoriji Vojvodine i u beogradskim opštinama Stari grad i Vračar i pozvao gradjane tih sredina da potpišu kandidaturu tog pokreta.

Izvor: Beta

Reklame