Foto: koalicija za život

GrO pokreta „Dosta je bilo“ u Zaječaru, došao je do ugovora između Nikolić Nikole iz Prlite i i grada Zaječara za zakup parcele za prihvatilište za napuštene pse u selu Prlita. U članu 3 ugovora uneta je klauzula po kojoj se grad Zaječar obavezuje da umesto naknade zakupa zemljišta zaposli sina zakupodavca.

U saopštenju pokreta Dosta je bilo kaže se sledeće:

„Gradski odbor Djb Zaječar obaveštava građane Zaječara i nadležno tužilaštvo o još jednoj zloupotrebi u nizu zloupotreba počinjenih od strane funkcionera i ovlašćenih lica GU Zaječar.

U ugovoru Broj 320-5 između zakupodavca Nikolić Nikole iz Prlite i i grada Zaječara za zakup parcele za prihvatilište za napuštene pse u selu Prlita 2009 godine , u čl. 3 ugovora uneta je klauzula po kojoj se grad Zaječar obavezuje da umesto naknade zakupa zemljišta verovali ili ne zaposli sina zakupodavca.

Grad Zaječar je ovim Ugovorom i zvanično postao privatna radnja Boška Ničića u kojoj šef Boško zapošljava. Kao i sada on se i te 2009 bavio koruptivnim i nezakonitim aktivnostima i to je konstanta. Pitanje je samo šta će se od onih koji sada dobiju neko radno mesto u nekom trenutku tražiti, sigurni glasovi, novac, njiva, nekretnine ili nešto treće… 

U saopštenju GrO Djb Zaječar zahteva da se utvrdi odgovornost lica koja su u ime grada potpisali ovakav Ugovor i na tuđoj parceli podigli objekat od javnog interesa u koji je Boškov saradnik u prijatelj Saša Mirković 2014 uzidao 9.000.000 dinara iz budžeta.

Tada je Boškov Saško na neurbanizovanom privatnom zemljištu postavio nekoliko kaveza omotanih folijom iz poljoprivredne apoteke i nazvao ih prihvatilištem za napuštene pse! 

Dosta je bilo podneće nadležnim organima krivične prijave protiv Boška Ničića i Slobodana Videnovića koji su u ime grada Zaječara potpisali ovaj verovali ili ne Ugovor“.kaže se u saopštenju pokreta Dosta je bilo u Zaječaru.