„Lokalna vlast na čelu sa gradonačelnikom Boškom Ničićem , baš kao i ona prethodna naprednjačka pošast , svakodnevno nedomaćinskim ponašanjem, zloupotrebama i malverzacijama izvlači novac iz budžeta i umesto na ekonomsko i socijalno osnaživanje građana usmerava ga u nesvrsishodne projekte iz kojih se dalje preko ponuđača usluga i radova , novac sliva u džepove raznih Ničića, Mirkovića, Ognjanovića, i njihovih saradnika“, navodi se u Saopštenju Gradskog odbora „Dosta je bilo“ koje je stiglo u našu redakciju.

U Saopštenju se dalje navodi: „Gradski odbor DJB Zaječar kao deo odgovorne političke opcije stavio se u službu naroda i svakodnevno građane obaveštava o zloupotrebama javnog novca, koruptivnim aferama i zakulisnim radnjama kojima se vlast služi da sakrije tragove nezakonitosti.

Hiperprodukcija korupcije koja je na delu, kako u Srbiji tako i Zaječaru, učinila je da nijedan budžetski dinar nije bezbedan i siguran, jer kao što vuk ne može da čuva ovce tako i već dokazani, a neki poput gradonačelinka Ničića, i pravosnažno osuđivani funkcioneri, ne mogu da se sa pažnjom dobrog domaćina staraju o budžetu.

Takve političke gromade poput gradonačenika Ničića, čija se veličina meri desetinama miliona dinara nestalog javnog novca, desetinama propalih kapitalnih projekata, desetinama upropašćenih javnih preduzeća i ustanova, skoro pa desetinom promenjenih partijskih knjižica, treba da znaju da nije degutantno govoriti o tome ko je kome žena, sestra ili kum, ako se radi o javnom novcu koji se preko rođačkih i kumovskih veza otima od Zaječaraca.

Degutantnost ne postoji kada se budžetskim novcem pune džepovi naprednjačkih poltrona. Ne postoji kada u biznis uvučete svoje venčane i nevenčane supruge, ljubavnice, bliže i dalje rođake pa preko njih otimate Zaječarcima besplatne užine za sve školarce, besplatne udžbenike, besplatne ekskurzije za maturante, subvencije za mala porodična preduzeća, novac za poljoprivrednike, za osetljive društvene grupe, za selo, za infrastrukturu… kada ih preko tih venčanih ili nevenčanih ženica ekonomski i socijalno uništavate.

Milion po milion… do 70 miliona koje grad Zaječar trenutno duguje jer su mu na čelu bile političke gromade iz SNS-a, a ne politički patuljci iz DJB.

„Dosta je bilo“ veruje u moć naroda i zna da dolazi vreme kada će iz raznih fioka na svetlost dana izaći, između ostalih, i naše prijave za zloupotrebe, korupciju i kriminal. Tada ćemo videti koliko su političke gromade a la Ničić teške i u krivičnim delima. Dosta je bilo!“ navodi se u Saopštenju gradskog odbora Zaječara „Dosta je bilo“.

Saopštenje DJB