foto: istmedia.rs

Specijalna bolnica za rehabilitaciju  Gamzigrad nastavlja da stvara dugove koje će vraćati Zaječarci. Na osnovu Izveštaja faktura Uprave za trezor, GO “Dosta je bilo” u Zaječaru obaveštava Zaječarce da je dug za vodu ove bolnice prema JKP “Vodovod” dostigao iznos od 3.498.758,15 dinara.

GO “Dosta je bilo” Zaječar je već upoznao građane sa podatkom o dugovanju za električnu energiju ove bolnice koje iznosi neverovatnih 18.732.566,84 dinara. S obzirom na to da su ukupna dugovanja Specijalne bolnice za rehabilitaciju Gamzigrad na kraju 2018. godine iznosila 36.200.000,00 dinara, GO “Dosta je bilo” postavlja pitanje SNS – preletačkoj vlasti, kome je u interesu da se ova bolnica namerno gura u enormno dugovanje koje neće moći da vrati, da li je to zato što neko želi da je proda u bescenje ili zato što je siguran da na kraju uvek ima ko da dugove neodgovorne vlasti vraća, a to je narod.

GO “Dosta je bilo” ukazuje na to da je enormno dugovanje Specijalne bolnice za rehabilitaciju Gamzigrad, koje se progresivno uvećava svakim danom, posledica upravo neodgovornog upravljanja ovom bolnicom od velikog značaja za Zaječar i Zaječarce, od strane direktora bolnice, Upravnog odbora, čiji je predsednik supruga gradonačelnika i SNS družine na vlasti na čijem čelu je Boško Ničić.

GO “Dosta je bilo” osuđuje ovakvo neodgovorno ponašanje ljudi na vlasti, u čijim rukama je novac Zaječaraca. Ovakvo ponašanje ima svoju cenu, a nju plaćaju građani Zaječara, pošto se dugovi javnih preduzeća i ustanova na kraju servisiraju od javnog novca, novca Zaječaraca.

Obećavamo da će svi paraziti koji ispumpavaju novac iz budžeta grada odgovarati pred nadležnim organima. Dosta je bilo!

Podsećamo, Prema Izveštaju faktura Uprave za trezor, centrale Beograd, Ministarstva finansija RS, do kojeg je došao GrO “Dosta je bilo u Zaječaru”, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gamzigrad ima neizmirene obaveze za utrošenu električnu energiju prema EPS–u tačno 18.732.566,84 dinara. Ovaj dug za utrošenu električnu energiju u iznosu od 18.732.566,84 dinara, koji je Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gamzigrad stvorila, odnosi se na period od marta 2018. godine do danas, kaže se u saopštenju pokreta „Dosta je bilo“.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gamzigrad za 2018. godinu ima neizmirene obaveze prema dobavljačima u visini 36.200.000,00, piše pokret Dosta je bilo u Zaječaru. Takođena kraju 2012. godine ,kada je dr. Rade Kostić takodje bio direktor Specijalne bolnice, a Boško Ničić gradonačelnik, dug iznosio neverovatnih 35.455.000,oo dinara.