foto: istmedia.rs

Saga o dugovanjima Specijalne bolnice za rehabilitaciju Gamzigrad koje će vraćati mnoge generacije Zaječaraca, ukoliko ih uopšte bude bilo, se nastavlja. Na osnovu Izveštaja faktura Uprave za trezor, GrO “Dosta je bilo” u Zaječaru, obaveštava Zaječarce da dug ove bolnice prema JKSP-u iznosi 660.612,75 dinara.

Ovaj dug u poredjenju sa činjenicom da ova bolnica prema ostalim poveriocima ima obaveze koje prevazilaze nekoliko desetina miliona dinara nedeluje veliki, međutim, ovaj dug je nastao u prethodnih godinu dana, što ukazuje da Specijalna bolnica za rehabilitaciju, sa njenim već dobro poznatim rukovodstvom, nema nameru da dugove servisira, već gura bolnicu u velika dugovanja, koja će vraćati na kraju Zaječarci, poručuju iz DJB-a.

Računi grada u blokadi, računi preduzeća i ustanova u blokadi su jasan pokazatelj da gradska vlast na čelu sa Boškom Ničićem, nikada nije ni imala konce u svojim rukama i da Grad gura u milionska dugovanja koja će vraćati mnogobrojne generacije Zaječaraca.

GrO “Dosta je bilo” Zaječar je već upoznao građane sa podatkom o dugovanju za električnu energiju ove bolnice koje iznosi neverovatnih 18.732.566,84 dinara i o dugovanju za vodu koje iznosi 3.498.758,15 dinara, kao i o tome da su ukupna dugovanja Specijalne bolnice zarehabilitaciju Gamzigrad na kraju 2018. godine iznosila 36.200.000,00 dinara.

GrO “Dosta je bilo” postavlja pitanje SNS – preletačkoj vlasti, kome je u interesu da se ova bolnica namerno gura u enormno dugovanje koje neće moći da vrati, da li je to zato što neko želi da je proda u bescenje ili zato što je siguran da na kraju uvek ima ko da dugove neodgovorne vlasti vraća, a to je narod.

Danas se obeležava Međunarodni dan borbe protiv korupcije, a kao legitimni i uporni borci protiv korupcije i neodgovornog ponašanja vlasti, protiv čega se borimo svakodnevno bez prestanka, sve dok se ne oslobodimo te pošasti, obećavamo da će svi paraziti koji ispumpavaju novac iz budžeta grada odgovarati pred nadležnim organima- kažu iz Gradskog Odbora Dosta je bilo.