Reklame

Učenicima SOŠO Jelena Majstorović koji se nalaze u Domu škole poklonjene pidžame i školski pribor. Profesorka sociologije Dragana Rašić uputila poziv svim đačkim parlamentima škola da naprave združenu akciju kako bi se pribavila sredstva za novogodišnje paketiće za učenike ove zaječarske škole kako bi im ulepšali  novogodišnje praznike.

Đački parlament gimnazije i učenici treće godine proteklog meseca organizovali su tri akcije kako bi pomogli učenicima SOŠO Jelena Majstorović koji se nalaze u Domu škole. Najpre je u dvorištu u srednjškolskom centru organizovana humanitarna prodaja kafe, druga akcija je bila svirka učenika četvrte godine gimnazije Milice Anđelić i Mihaila Petrovića u Scena baru i treća akcija bio je turnir u malom fudbalu u sali gimnazije.

U sve tri akcije prikupljeno je 23 hiljade dinara.

“ U dogovoru sa zaposlenima i direktorkom škole napravili smo neki plan i kupili deci pidžame za19 učenika koja su u internatu škole. Školi je doniran i školski pribor i još po koja stvar koja je neophodna dnevnom boravku u vidu: kolaž papira, kreda, olovki, flomastera,knjiga…“-rekla je Dragana i pozvala ostale škole i institucije da se priključe narednoj akciji.

“ Dobro je što je ideja zaživela i da su druge škole krenule sa sličnim akcijama i uputila bih poziv svim parlamentima škola, institucijama i organizacijama za saradnju u okviru združene akcije kako bi se učenicima SOŠO Jelena Majstorović kupili novogodišnji paketići“-rekla je Dragana Rašić.

Direktorka SOŠO jelena Majstorović Emila Badivuk zahvalila se učeničkom parlamentu Gimnazije na donaciji i najavila učešće na Timočkom naučnom tornadu.

„Ovo mnogo znači našoj deci, što možete videti na njihovim licima.Sa ponosom mogu da kažem da ćemo po prvi put učestvovati na Timočkom naučnom tornadu koji će biti održan u subotu u osnovnoj školi Desanka Maksimović“-kaže Emila

Nikola Trajković član đačkog parlamenta najavio akciju prikupljanja sredstava za novogodišnje paketiće.

„Planiramo da organizujemo neku vrstu tematskih večeri u Omladinskom centru , da promovišemo neke nove igrice dok bi ulaz na tim večerima bio u vidu nekih slatkiša ili slaniša za paketiće“-rekao je Nikola

 

Učeniku SOŠO Jelena Majstorović, Miloš Ivanoviću su se najviše dopale bojice.

„Odlični su pokloni, dobili smo pidžame, sveske…Meni su se najviše dopale bojice“-rekao je Miloš-

SOŠO Jelena Majstorović pohađa 71.učenik u osnovnoj i srednjoj školi od kojih je 19 u domu učenika. Srednja škola ima dva obrazovna profila „bravar“ i „konfekcijski šivač“.