foto: Glas Zaječara - Deponija u nastavku Kavadarske ulice
Reklame

Divlje deponije u Zaječaru niču kao pečurke posle kiše. Razlika je u tome što one dugo ostaju tamo gde su nikle. Još jedna takva na koju vam ukazujemo je ona u nastavku Kavadarske ulice.

U nastavku Kavadarske ulice nikla je još jedna divlja deponija. Ima svakojakog đubreta, ali najviše ima kartonskih kutija i drvenih i plastičnih gajbica, što navodi na to da bi moglo da se radi o otpadu iz nekog trgovinskog objekta, što bi moglo da pomogne u pronalaženju krivca.

Divljih deponija u Zaječaru ima bukvalno na svakom koraku. Posla za nove kamione, po projektu namenjene za čišćenje baš ovakvih deponija koji su čamili na parkingu godinu dana ima toliko da mogu da rade u tri smene.

Posla ima i za Komunalnu policiju koja i treba da pronalazi ovakve deponije i one koji ih prave.

Od početka godine Glas Zaječara ukazao je na nekoliko divljih deponija na teritoriji Zaječara. Ruku na srce, neke su, nakon pisanja našeg portala ubrzo i uklonjene, a neke su i ponovo „nikle“.

Podsetimo, registrovanih velikih divljih deponija na teritoriji grada Zaječara, prema registru Agencije za zaštitu životne sredine ima oko 60. „To je zvaničan podatak koji se može naći u registru, ali je stvaran broj divljih deponija na teritoriji grada Zaječara daleko veći“ rekao je nedavno za Glas Zaječara Velibor Ristić, rukovodilac sektora čistoće JKSP „Zaječar“.

U nastavku ćemo vas podsetiti na još 8 deponija koje smo pronašli od početka ove godine, ili, da budemo precizniji, za nepune tri nedelje…

Smetlište u Čupićevoj ulici: na trasi neizgrađenog bulevara Dr Zorana Đinđića iznikla divlja deponija

Asfalt iskipovan u Velikom Izvoru, umesto na gradskoj deponiji

Divlja deponija na putu ka Avramici: smećem zatrpana i obala reke!

SLIKA DANA: Ma šta mi reče?

Sramno: Više od godinu dana oranicu zasipaju otpadom – odgovorni izmiču zakonu

Smetlište i na parkingu kod bolnice

Smetlište i u Grljanu

Ugrožena bezbednost dece u Velikom Izvoru zbog rasutog otpada