printscreen youtube

Nakon verifikacije mandata Saši Jovanoviću odbornici Demokratske stranke napustili su skupštinsko zasedanje i održali konferenciju za medije. Demokrate kažu da realizacija budžeta ispod 30% nije u interesu građana. Bojkotuju rad parlamenta pošto ne žele da budu saučesnici u uništavanju grada Zaječara.

Predsednik Demokratske stranke u Zaječaru, Miloš Stojadinović kazao je da su se vratili u skupštinske klupe samo da bi se odborniku Jovanoviću verifikovao mandat.

„Odbornici Demokratske stranke bilu su prisutni samo na tačkama koje su se odnosile na verifikaciju mandata našeg odbornika. Bojkot nastavljamo dalje jer se smo položili zakletvu da ćemo raditi u skladu sa ustavom, zakonom, statutom grada Zaječara, i interesu građana Zaječara“.- istakao je Stojadinović.

Prema rečima Stojadinovića u interesu građana Zaječara sigurno nije da realizacija budžeta bude ispod 30%. Nije interes da se vrši ekocid nad najstarijim drvoredom u gradu. Isto tako nije u interesu građana da funkciju vd direktora, direktori vrše više od godinu dana. Takođe je kazao i to da interes građana nije da im kasne plate, da se neredovno isplaćuju porodilje, da se stipendije neredovno isplaćaju.

„Zbog svega ovog ne želimo da dajemo legitimitet skupštini i da budemo saučesnici u uništavanju grada Zaječara. Najveći interes građana je da mogu da slobodno misle, slobodno govore, i da imaju slobodne, fer i demokratske izbore, i mi ćemo za te vrednosti nastaviti da se borimo van institucija uz bojkot tih institucija sve do ostvarivanja ovih interesa građana Zaječara“.- kazao je on.

Stojadinović se osvrnuo i na smenu direktora JKSP „Zaječar“ Ivana Žikića i dug grada prema tom preduzeću.

„Žikića je postavila i smenila Srpska napredna stranka. Nije mi jasan razlog njegove smene. To su njihove unutar stranačke razmirice tako da nemam komentar na to. Znali smo da je dug grada veliki, i ja sam više puta na sednicama pričao o tome“.

O stanju u medijima Stojadinović je kazao da u Zaječaru postoje samo dva slobodna medija.

„Dužnost medija je da rade u interesu građana, i da prenose sliku onakva kakva jeste, a ne onakva kako bi neko želeo da bude. Problem je što u Zaječaru imamo samo dva slobodna medija, svi ostali rade u interesu Srpske napredne stranke nadajući se da će takvim radom dobiti veći novac iz budžeta“.- kazao je Stojadinović.

Prema rečima Stojadinovića u Zaječaru se sve radi neplanski, jer nisu određeni prioriteti, i da se novac troši na stvari koje nisu prioritet, a za prioretne stvari novca nema.

„Imamo lepe cvetne trgove, gde se cveće redovno sadi i održava, ali zato imamo delove grada gde nemamo kanalizaciju, asfalt, što je jedan paradoks“.- zaključio je on.

Novi odbornik u skupštini grada Saša Jovanović kazao je da je juče prisustvovao sastanku u GU Zaječar, kao stanar ulice Ivana Milutinovića.

„Ja sam juče bio na sastanku kao stanar ulice Ivana Milutinovića, i kao neko ko ne može da ćuti na sve ono što je predhodilo sastanku. Bitna stvar je da ne postoji alternativno rešenje za drvored lipa. Nas nekoliko iz ulice počelo je da sakuplja potpise građana za očuvanje drvoreda, i mi smo želeli da razgovaramo tom prilikom sa našim komšijama pošto je išla informacija da 99% stanara podržava seču lipa“.- istako je Jovanović.

Zbog nelogičnosti da je tako nešto moguće da 99% građana je saglasno da se lipe iseku, oni su zaključili da niko nije građane ni pitao za mišljenje.

„Zbog toga smo krenuli da sakupljamo potpise, krenuli sa inicijativom za očuvanje lipa, i samo u donjem delu ulice sakupili smo preko 80 potpisa“.

Prema rečima Jovanovića osnovni zaključak jučerašnjeg sastanka sa stanarima ulica koje će biti rekonstruisane je da nema zaključka.

Sumnja na jučerašnjem sastanku pojavila se kada se insistiralo na skupom drveću rekao je Jovanović.

„Naša sumnja je da se ovde radi o profitu. Treba se kupiti od nekog. Taj treba da proda, i da nikoga nije briga šta nama znači taj drvored u ulici Ivana Milutinovića“.– kazao je on.

Saša Jovanović je kazao da se na sastanku ništa nije čulo osim cifara , i prema njegovom mišljenju sve se radi o novcu.

Reklame